Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy FIZETŐS pszichiáternek...

Egy FIZETŐS pszichiáternek egy több hónapja kezelt betege miért nem ér meg egy hívást egy sms-t egy email-t sem ha köddé válik?

Figyelt kérdés

Hónapok óta kezeli, havi 2x ülés.

És akkor a beteg megbeszéli egy ülés végén a köv alkalmat ahogy mindig, és arra már nem megy el, de nem is mondja le. Köddé válik és többé nem jelentkezik.

Ilyen helyzetben a pszochomókusnak nem kéne egy hívást egy sms-t egy mailt lezavarni az irányába hogy mégis mi van?

Ennyit nem ér meg a 18.000 ft /alkalom fizetős betege?

2022. ápr. 9. 10:14
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

"e se lettél öngyilkos, élsz, és mindössze csak az orvosod figyelmére vágysz, mert ezt más embertől nem kapod meg "

Újra elmondom: NEM RÓLAM SZÓL A KÉRDÉS. nem is állítottam soha ezt.

Bonyolult felfogni?

És a kérdés szempontjából ez irreleváns kiről szól. Akárkiről valakiről. nem mindegy?

2022. ápr. 9. 13:03
 22/32 anonim ***** válasza:
69%
Nem mindegy. De hogy rád is rádfér a pszichológiai kezelés, az egyértelmű. (Egyébként képzeld, mikor írtam a válaszomat, még nem láttam a te közben érkezett kommentedet, na ezt rakd össze!)
2022. ápr. 9. 13:16
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Orvosként utána szoktam nézni, hogy egy-egy beteggel mi történt. Sőt, arra is volt példa, hogy felhívtam, mikor nem jött az időpontjára (pedig állami rendelés, egy vasat se fizetett érte), mert láttam, hogy nem igazán jó irányba alakulnak a dolgai. Olyan is volt, hogy soron kívül behívtam a lelépős napomon, mert nagyon nem tetszett, hogy a fizetős magánklinikán le se szarják az egyébként elég komoly problémái felét.

De akkor nem gondolom, hogy ez alapvetően elvárható lenne bármelyik orvostól is. Alapvetően felnőtt, cselekvőképes emberekről van szó, akik azt csinálnak a saját egészségükkel, amit akarnak.

Egyébként ha az orvos kergetné a beteget, akkor meg valószínűleg az lenne a felháborodás tárgya, hogy mégis milyen jogon cseszegeti és biztos csak pénzt akar. Kezdem azt látni, hogy egy orvos bármit csinál, az valahogy sosem felel meg:D

2022. ápr. 9. 13:57
 24/32 anonim ***** válasza:
15%
Szóval borderl. diagnózisod van.
2022. ápr. 9. 23:18
 25/32 anonim ***** válasza:
84%
Van, aki lelkiismeretesebb és utánajár, más meg nem. Keressetek új dokit, és ha anyagilag megteheted, te is kérj egy vizsgálatot saját részedre.
2022. ápr. 10. 11:07
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Hogy itthon mi a szabály, nem tudom.

De az USA-ban, ha egy pszichoterapeuta kliense/betege egyszercsak köddé válik, általában a terapeuta írásban felkeresi, és kér egy megerősítést, hogy nem kívánja tovább folytatni a terápiát. Ezt nem önzetlenségből teszik, hanem mert le akarják védeni magukat, nehogy később megvádolhassák őket azzal, hogy elhagyták a kliensüket/páciensüket ("client abandonement", ezért ott bevonhatják a működési engedélyüket).

Amúgy meg az a véleményem, hogy ha rendes az orvos, egy emailt megereszthetne azért.

2022. ápr. 27. 20:24
 27/32 anonim ***** válasza:
Elérhetőséget tőlem sosem kértek. Nem hogy ímélt írjanak. Az egy más világ ott.
2022. ápr. 27. 20:35
 28/32 anonim ***** válasza:

27-es: magánban nem kértek elérhetőséget Tőled? A fizetős pszichiáter/pszichológus/pszichoterapeuta szokott kérni telefonszámot és emailcímet. Eleve, ha valami közbejön neki, akkor értesítenie kell a pácienst/klienst, hogy elmarad az alkalom.

A kérdező magán pszichiáterről kérdezett, 18 ezerért per alkalom, nem az állami pszichiátriai ellátásról.

2022. ápr. 27. 21:32
 29/32 anonim ***** válasza:

A pszichiáter és a pszichomókus nem ugyanaz.

Miért nem éri meg neki (ti. pszicháternek vagy pszichológusnak), hogy keresse (a páciensét)? Mert nem a feladata. Ennyi.

2022. ápr. 27. 21:37
 30/32 anonim ***** válasza:
Én azért jöttem el az eddigi legjobb magán pszichiáteremtől, mert nem adott sem mélcímet, sem mobil tel.számot. Hát akkor csessze meg, nyilván ha akarnám sem tudnám zaklatni, hiszen legfeljebb nem veszi fel, nem válaszol... akkor válaszol, amikor akar... Nekem ez így nem volt jó. De a többi magán pszichiáter adott elérhetőséget.
2022. ápr. 27. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!