Édesanyám beteg? Mi lehet a baja?
Elég érdekes dolgokat vettem észre rajta az elmúlt 1-2évben.
Memóriazavar: teszemazt elmondok neki valamit, hogy mittudomén az asztalra tettem a bögrét, akkor ha 20mp múlva megkérdezem, nem tudja mit mondtam, de ez a zavar a múltbéli, régebben megtörtént akár emlékezetesebb dolgokra is igaz.
Személyisége mintha visszaesett volna egy 14-15éves szintjére, a logikai feladatok, egyszerű matek feladatok elvégzése óriási kihívásnak tünnek neki.
Ha mesélek neki, látom az arcán, mintha nem is itt járnának a gondolatai, elég ritkán találkozunk és naponta csak 5-10percet kérek, hogy figyeljen rám, elmondom épp mi volt a suliba stb, vagy ő elmesélje, de nem tud semmit mesélni, csak a rossz dolgokat ami épp felidegesitette, mert tudniillik, midnen felidegesiti magát. Ez alatt értem, hogyha egy hangosabb autó elmegy akkor azon, ha le ejtek egy kanalat akkor azon stb... De soha egy értelmes téma, folyamatosan csak a rágódás, a szidkolozás, másokról alkotott negativ vélemények...
Igazából barátai sincsenek. Van 1-2régi ismerőse akikkel jóba van, és néha össze is járkálnak, de nem erős barátság... Tehát beilleszkedési zavarai is lehetnek.
Ha próbálok vele erröl beszélni, és nem sértően elmondva, hanem szépen finoman fogalmazva mondom el, felháborodik, hogy állíthatok ilyet, de fél óra mulva mintha meg se történt volna az egész, nem is emlékszik rá szerintem.
A beszédje is mintha megváltozott volna, dadog, elég sok mindent rosszul fejez ki.
Nem iszik, nem használ semmilen kábítószert, sosem használt, néha egy születésnapon stb, 1-2sör. Tehát ilyen tényezők kizárva. Viszont dohányzik.
2éve kb. még ilyenek nem voltak.
Nagyon aggódom, de nemtudom elvinni orvoshoz nem jönne el velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!