Igaza van az anyukámnak?
Figyelt kérdés
Tegnap az anyukámmal összevesztünk, mivel elmondtam neki, hogy ha ideges vagyok hallucinálok. Nem durván, észre is veszem, hogy nem a valóság, csak néha megijedek tőlük. Volt mikor drónok repültek fölöttem, vagy macskákat láttam a szobában. Viszont, ahogy leírtam, felfogom pár másodperces késéssel, hogy az nem létezik, alapból nagy a fantáziám is. Én erre fogom, hogy művész vagyok, de az anyukám parázik meg minden, orvoshoz akar beutalni, de erre nekem semmi kedvem. Mit tehetek?2022. ápr. 4. 16:05
1/8 anonim válasza:
Igaza van anyukádnak.
Most kell vele foglalkozni, amíg nem hatalmasodik el rajtad.
3/8 anonim válasza:
Igaza van édesanyádnak. Ezzel kapcsolatban orvossal kell konzultálni.
4/8 anonim válasza:
Minél hamarabb orvoshoz fordulsz, annál jobb.
Legfeljebb megállapítja, hogy tényleg semmi bajod...
De ha mégis skizofrénia-gyanú, akkor a te hasznodra válik, ha minél hamarabb terápiát kapsz!
5/8 anonim válasza:
Igaza van. Minél előbb, annál jobb!! Ha elhatalmasodik feletted, akkor simán hallucinálhatsz számodra nagyon felkavaró dolgokat is, amik nem kicsit nehezítik meg a mindennapjaid. Tapasztalat.
6/8 anonim válasza:
Én is igazat adok anyukádnak! Egy vizsgálat nem a világ, de ha kialakulóban van nálad valamilyen komoly mentális betegség, és időben kezelnek, nem hatalmasodik el. Tehát csak jól jöhetsz ki egy alapos kivizsgálásból!
7/8 anonim válasza:
Nekem inkább illúziónak tűnik, mint hallucinációnak. A szemed sarkából látod vagy magad előtt? Mennyire élesen, valóságszerűen?
Ha nincs ott semmi, de te egyértelműen látsz valamit, az hallucináció. Ha valami mozgást észlelsz a szemed sarkával, és macskának gondolod, az illúzió, nem hallucináció.
8/8 A kérdező kommentje:
Egyértelműen látom. Volt hogy bámultam a macskát.
2022. máj. 4. 16:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!