Ha bántod vagy bántottad már magad, a kettő közül melyik fontosabb, hogy megtapasztald?
Nekem is főleg a megnyugvás volt anno a cél. A fizikai fájdalom kvázi kioltotta a lelki fájdalmakat. A sérülés tudata - ahogy fogalmaztál - is valamennyire ehhez kapcsolódik, mivel amíg nem gyógyult be és láttam a nyomát, addig ez megnyugvás megmaradt. Kisebb mértékben, mint az önsértés pillanatában, de elég volt ahhoz, hogy kibírjam a mindennapokat. Mintha azzal, hogy tudom, rés van a bőrömön, a negatív érzések ki tudnának szabadulni. Ezért is inkább én "égéses" voltam, mert az tovább gyógyul, mint egy vágás.
De hozzáteszem, ez mind a múlt. Az önsértés semmilyen körülmény között nem megfelelő megküzdés a rossz érzésekkel vagy bármi negatív dologgal (bár tudom, hogy van, aki csinálja akkor is, ha semmi nincs, az többnyire már csak a függőség miatt van és szintén nem túl jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!