Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez mi lehet nálam?

Ez mi lehet nálam?

Figyelt kérdés

Tervezek elmenni orvoshoz, de ameddig nem kapok időpontot kíváncsi lennék mi lehet kb ez mert nagyon rossz.

Észrevettem, hogy hangulat ingadozásaim vannak, naponta többször is, akár 10 percenként is változhat jó kedvből, olyankor nagyon fel vagyok dobva, sokat nevetek és nem tudok egy helyben maradni mindig késztetést érzek ilyenkor, hogy felülök egy vonatra akár és visz ahova visz majd ott meg ismerek új embereket jól érzem majd magam stb, meg hülyeségeket is csinálok ilyenkor.

Viszont mikor rossz kedvem van, ez gyakoribb, ilyenkor minden optimizmusom elhagy, úgy látom szar lesz a jövőm semmi nem fog sikerülni, úgy érzem nem szeret senki nincs senkim, dühös és mérges vagyok a legapróbb dolgok felidegesitenek ilyenkor mondok sértő dolgokat, egyedül akarok lenni, mikor ez van nehezemre esik emberek közt lenni, emberek közé menni ha dolgozni kell mennem akkor szorongok de csak akkor mikor ilyen rossz a kedvem, és mindig öngyilkos gondolataim vannak mivel úgy érzem nem szeret senki és haszontalan vagyok, néha olyan síró görcsök jönnek rám, hogy egyszer két órán át folyamatosan sírtam és már fizikai fájdalmat éreztem. Ilyenkor szoktam magamat vagy megvágni vagy megégetni vagy valami fájdalmat okozni magamnak és akkor elmúlik.

Legfurcsább, hogy mikor jó kedvem van ezeknek a fordítottja van tehát sok tervem van úgy gondolom mindent meg tudok majd csinálni, folyamatosan emberek közt akarok lenni, barátkozni, beszélgetni, menni és csinálni bármit.

Ez mindenre kihat igazából és gyakran váltakozik ez a két hangulat, de a rossz kedvem tovább tart mint a jó.

2022. márc. 20. 12:28
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem 10 percenként, hanem hetente, többhavonta változna, akkor mániás depresszió volna. De ez így borderline. (Majd jönnek a pszichiáter hozzászólók, hogy rajtuk kívül ne merjen senki diagnosztizálni...)
2022. márc. 20. 12:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Naponta többször is változik sajnos, de van olyan, hogy egy hétig folyamatosan nyomott, rossz kedvem van utána pedig csak pár napig folyamatosan jó, feldobott.

De ez nagyon ritkán van, gyakoribb a napi többször fel le állapot

2022. márc. 20. 12:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem bele írni, hogy testi tünetekkel is jár, mikor rosszabb a kedvem szédülök, hányingerem van, a nyakam hátam derekam rettentően fáj.

Jó kedvnel pedig a fejem fáj

2022. márc. 20. 12:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Fejfájás magas vérnyomás.

Orvoshoz kell menni.

2022. márc. 20. 13:46
 5/7 anonim ***** válasza:
A súlyos testi tüneteket mért nem írtad az elején? Így egészen más a helyzet. De nem mondok semmit, mert apránként adagolod a tüneteket, nekem ehhez nincs türelmem.
2022. márc. 20. 13:48
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Átlag magyar.
2022. márc. 20. 17:57
 7/7 after stroke ***** válasza:
25%

Ez mind betudható a felborult bélflórának. A mai ember messze nem azt eszi, amire termett, hanem amit z élelmiszeripar belediktál. A beleinkben több száz baktériumtörzs mintegy 500 trillió egyede él és teszi a dolgát. 10x annyian vannak, mint ahány sejtünk egyáltalán létezik. Amellett, hogy megemésztik számunkra a bevitt táplálékot, vitaminokat, enzimeket, hormonokat, neurotranszmittereket is előállítanak. Így talán érthető, ha kipusztul néhány törzs, az beláthatatlan következményekkel jár. Ráadásul ezek helyét más, sokszor patogén fajok veszik át, amik az anyagcseréjük folyamán toxinokat bocsátanak ki.

Sajnos ezt a dokik nem fogják neked elmondani.

2022. márc. 22. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!