Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek az emberek hány...

Szerintetek az emberek hány százaléka normális?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy lehetetlen erre válaszolni, meg tudom, hogy meg kellene határozni a normális és nem normális fogalmát, csak úgy érzésre, mi a véleményetek? Az emberek hány százaléka "boldog", elégedett, érzi jól magát a bőrében? És hány százalék küzd pszichés betegséggel ill. olyan szempontból nem normális, hogy neki semmi baja, de másoknak árt? Mondjuk nem kicsi mértékben, hanem közepes vagy nagy mértékben?

2022. márc. 19. 11:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
48%

Jó napot!

Viszlát!

2022. márc. 19. 11:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem létezik , minden átalakul semmi sem fix . Aki elégedett vagy elégedetlen történik vele rosszabb és a múlt kivánatosabb mint a jelen .
2022. márc. 19. 11:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Erre vannak a statisztikák. A mentálisan beteg emberek jellegzetessége, hogy azt gondolják, mindenki más is ugyanúgy érez, ahogyan ők, ezért teljesen normálisnak tekintik a viselkedésüket. Ez leggyakrabban a borderline és nárcisztikus személyiségzavarnál jelenik meg.

Magyarországon nem a legjobbak a statisztikák, rengeteg a nyugtató és gyógyszerfüggő beteg, alkoholista. Ettől még ez nem normális, csak szomorú.

2022. márc. 19. 11:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Na most a boldog, az elégedett, a normális és a nem pszichés beteg nagyon eltérő fogalmak. Mire vagy kíváncsi konkrétan?
2022. márc. 19. 11:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
kb 3 és 5 % között
2022. márc. 19. 12:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Nincs normális. Valamilyen szinten mindegyiknek van beütése.csak a % eltérő ki milyen ütődött.
2022. márc. 19. 15:35
 7/12 anonim ***** válasza:

"Az emberek hány százaléka "boldog", elégedett, érzi jól magát a bőrében?"

Ezt így tényleg nem lehet megválaszolni mert teljesen relatív.

Ahogy #6os írta, szerintem is célszerűbb elb4szottsági skálaként beszélni erről.

Aki a 0-10%os tartományban van a felnőtt populációból az tényleg kb 3-5% lehet.

De nálunk MOn inkább 1-2re saccolok.

"olyan szempontból nem normális, hogy neki semmi baja, de másoknak árt?"

Szerintem ilyen nagyon kevés, vagy egyáltalán nincs. (Ha komoly ártásról beszélünk)

Persze a legtöbb szociopata hajlamú ember azt érezheti hogy neki nincs semmi baja, de ez azért van mert saját magukhoz sem őszinték.

2022. márc. 19. 16:24
 8/12 anonim ***** válasza:
A normálist emberek mentálisan egészségesek. A mentális zavarokkal küzdők szerintem a lakosság 4-5%-a. Igen magas.
2022. márc. 19. 18:15
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Du. a szintén mentálisan beteg barátnőmmel megvitattuk a kérdést (akkor még nem láttam a válaszokat) és arra jutottunk, hogy az emberek 70 százaléka lehet normális. Persze nem ragaszkodom ehhez az elképzeléshez, csak fura, hogy rögtön ő is pont a 70 százalékot mondta.

Nyilván ez egy olyan dolog, ami mindig változhat, hiszen akármikor jóra vagy rosszra fordulhat a sorsunk.

2022. márc. 19. 18:54
 10/12 anonim ***** válasza:
A sorsuk igen, de a nem gyógyuló esetleg csak szinten tartható mentális betegség nem fog változni.
2022. márc. 19. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!