Szerintetek az emberek hány százaléka normális?
Erre vannak a statisztikák. A mentálisan beteg emberek jellegzetessége, hogy azt gondolják, mindenki más is ugyanúgy érez, ahogyan ők, ezért teljesen normálisnak tekintik a viselkedésüket. Ez leggyakrabban a borderline és nárcisztikus személyiségzavarnál jelenik meg.
Magyarországon nem a legjobbak a statisztikák, rengeteg a nyugtató és gyógyszerfüggő beteg, alkoholista. Ettől még ez nem normális, csak szomorú.
"Az emberek hány százaléka "boldog", elégedett, érzi jól magát a bőrében?"
Ezt így tényleg nem lehet megválaszolni mert teljesen relatív.
Ahogy #6os írta, szerintem is célszerűbb elb4szottsági skálaként beszélni erről.
Aki a 0-10%os tartományban van a felnőtt populációból az tényleg kb 3-5% lehet.
De nálunk MOn inkább 1-2re saccolok.
"olyan szempontból nem normális, hogy neki semmi baja, de másoknak árt?"
Szerintem ilyen nagyon kevés, vagy egyáltalán nincs. (Ha komoly ártásról beszélünk)
Persze a legtöbb szociopata hajlamú ember azt érezheti hogy neki nincs semmi baja, de ez azért van mert saját magukhoz sem őszinték.
Köszönöm a válaszokat!
Du. a szintén mentálisan beteg barátnőmmel megvitattuk a kérdést (akkor még nem láttam a válaszokat) és arra jutottunk, hogy az emberek 70 százaléka lehet normális. Persze nem ragaszkodom ehhez az elképzeléshez, csak fura, hogy rögtön ő is pont a 70 százalékot mondta.
Nyilván ez egy olyan dolog, ami mindig változhat, hiszen akármikor jóra vagy rosszra fordulhat a sorsunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!