Amikor azt gyanították és elkezdték kivizsgálni, hogy autista vagy, akkor hogy reagáltál?
Kezdem fogyatékosnak, kevesebbnek vagy stigmatizáltnak érezni magam.
Bár tudom, hogy más vagyok mint az átlag.
De azért mégiscsak elég negatív konnotációk társulnak az autizmushoz.
(Valószínűleg Asperger-es vagyok)
Unalmasak vagytok már ezekkel az öndiagnózisokkal.
Ráadásul a szókincsetekben az "aspergeres" már közhely.
Attól, hogy latin szavakat használsz, ha kell, ha nem,
nem tűnsz műveltnek.
Amit írtál, butaság.
Az Aspergeres az elit autista. Én is az vagyok, klinikai diagnózissal, papírral, AOSZ kártyával, MÁK kártyával együtt.
Amikor megdiagnózisozott engem a klinika, megkönnyebbültem és nem akarok neurotipikus lenni azóta se.
Mi autisták sokkal olcsóbban utazunk, van kiegészítő jövedelmünk, emellett nem kell maszkot hordanunk sehol.
Az első válaszoló egy idióta barom. Igenis létezik, hogy valaki előbb rájön, mint az orvos. Én is így jártam, akárcsak közel száz ismerősöm. A laktóz intolerancia is egyértelmű, hiába nem mondja ki orvos. Az autista is észreveszi, ha gyermekkorától kezdve másképp működik, mint a többiek.
Ami pedig az aspizást illeti, semmi jelentősége ennek a szónak. Ugyanúgy magasan funkcionáló autista az is. A Hans Asperger nevű náci képzőművészeti edény annak idején azon az autisták közös jellemzőit próbálta összegyűjteni, akik képesek beilleszkedni a társadalomba. Vagyis jól funkcionálnak. Ugyanaz a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!