Egy olyan világban ahol már kb. Minden 2. Gyerek szoromgáswal, depresszióval küzd, és ha valaki vágja magát az már egyáltalán nem meglepő, miért a gyereket nevezik hibásnak, elcseszettnek?
Minden masodik? Eleg fura környezeted lehet...
Azxén ismeretsegi körömben egyetlen egy sincs...
Egyrészt: ez nem pszichológiai kérdés?
Másrészt: azért, mert ő van elrontva. Ha nem tehet róla, akkor is.
Lehet, hogy a kérdező kicsit túloz és én sem vagyok szakember, nem tudok pontos adatokat, de biztosan több a depresszióval, szorongással küzdő emberek száma, mint korábban és sajnos egyre gyakoribb fiataloknál, gyerekeknél is, sok esetben egyre korábban kezdődik. Én is hallottam már olyanról, hogy 8 éves gyerek minden reggel hányással/hányingerrel küzdött, amikor iskolába kellett menni…
Nagyon sok tényezőt lehet okolni: a mai világot, a szülőket (sajnos nagyon sok alkalmatlan szülő van), az iskolarendszert. Meg sokszor nem veszik elég komolyan a panaszokat.
Most jobban odafigyelnek a gyerekekre.
Régen, ha valami baj volt, addig ütötték, amíg kellett.
Akkor nem foglalkoztak ilyesmivel.
Döntsd el, melyik világ a jobb.
Mert akkor nem kell szembenézni annak a felelősségével, hogy a szülőn múlik a legtöbb dolog.
Meg így jobbank érezheti magát egy csomó embernél, aki ezt állítja.
Egyébként szakemberként látom, hogy ijesztő magasságban van a szorongással küzdő felnőttek és gyerekek száma, az utóbbi években drasztikusan nőtt.
Hozzám is egyre több szorongó gyereket hoznak, sikeresen kicsinálja őket a felnőttek félelmei, az ésszerűtlen covid szabályok, az iskola, és a bizonytalanság érzése. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!