Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alvás probléma?

Alvás probléma?

Figyelt kérdés

Szóval suliban többször is volt olyan hogy 1-2 hetes szünet volt, nincsenek barátaim se semmi különös elfoglaltságom így általában csak itthon fekszem és próbálok pihenni, a lényege így ebben a szünidőben akaratom ellenére is szörnyen eltud csúszni az alvásom legtöbbször 4-5 kor alszom el és 12-13 kor kelek zavaró tud lenni nagyon főleg hogy amikor pedig elkezdődik az iskola nem tudom időben helyre hozni az alvásom. Volt pár hónapja hogy egy héten keresztül 2-3 órát aludtam és ez nagyon kimerítő volt úgy hogy közben mentális problémáim is voltak és alapvetően egy NAGYON stresszelő ember vagyok emiatt semmi erőm nem marad már egy idő után. Megint egy hét szünet van és megint fent vagyok de most újabb gondok is adódtak először is reggel 9 körül felkeltem egész jól elvoltam és olyan kora délután annyira rosszul kezdtem lenni hogy az hihetetlen szédületem, rettentő álmos voltam úgy éreztem mintha be szedtem volna egy csomó nyugtatót. Iskolai miatt túl sokat is stresszelek egy időben nyugtatót szedtem úgy hogy még nagyon fiatal voltam, bántottam magam, pánik rohamot kaptam nem tudom kezelni egyszerűen az iskolai stresszt.

Félek hogy ez hosszú távon káros lesz az egészségemre.

Valami tipp hogyan egyensúlyozzam ki egy kicsit az alvásomat?

2022. febr. 18. 03:27
 1/4 anonim ***** válasza:

aki ilyenre hajlamos, inszomnia. azoknak napi rutint kell beállítani, egy fix időben ki kell kapcsolni a telót, alvás előtt nem kéne enni. mert nálam pl. rémálmokat is okoz.most telihold volt, kicsit ilyenkor mindenki zizi, stresszes :D én se aludtam sokáig.nekem gyógyszer segít, meg a kutyám.fiatal korban teljesen normális, hogy kevesebb alvással beéred.20on évesen még fejlődik a tested. melatonint többen dícsérték, de ha zavar háziorvos segít.én ilyen fiatalon nem tartom jónak a gyógyszereket, de gyógyteák nekem mindig segítenek.próbálgasd melyik jön be.kamilla, citromfű stb. Gyuri bácsinak-a bükki füvesembernek van honlapja ott sok infó van. megfázásra is nagyon jók.plusz immumerősítés ,vitaminok. egy kiegyensúlyozott élet.írj listát mit kell naponta megtenned, még ha unatkozol is.én is ráérek egész nap ez a bajom:D

az iskolában keletkező vagy bárhol keletkező stresszt a legjobban a mozgás tudja csökkenteni, a friss levegő, háziállat, egy séta az erdőben.ma én is megyek.és kevesebb képernyő idő!

2022. febr. 18. 05:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt kellene észben tartanod, hogy hiába van szünet, tartsd azt, hogy azonos időpontban fekszel-kelsz.

Így nem leszel fáradt, kimerült.

2022. febr. 18. 06:18
 3/4 anonim ***** válasza:
igenis! megjegyeztem! mármint köszi a választ 2-2anonim bot:D vagyis válaszoló.
2022. febr. 18. 06:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Én átgondoltam amit válaszoltam, nem vagyok "anonim bot", voltak ismerőseim akiknek ez vált be és lehet sablon-tanácsnak tűnt, de ha jobban szeretnéd érezni magad, meg is fogadhatod.
2022. febr. 19. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!