Mennyire normális, illetve milyen problémára utalhatnak ezek a dolgok?
Figyelt kérdés
Kiskorom óta nehezemre esik az összetett érzelmek értelmezését, szétválasztása egymástól, a sajátjaimé és másoké is. Néha csak később tudatosulnak bennem érzések (késleltetett gyászreakció pl. úgy, hogy tudatában voltam annak, hogy az illető állapota, betegsége visszafordíthatatlan). Az ellenkező nem közeledését, célozgatásait, utalgatásait egyszerűen nem veszem észre, vagy nem értelmezem, ami miatt ők a nyílt verbális közléshez folyamodnak, ám ez mindig váratlanul ér. A humorral gondjaim vannak, az értelmemmel felfogom, mégsem késztet nevetésre. Sokszor mások nevetnek dolgokon, amiket nem viccnek szánok, de ők azt hiszik (?) - ebben nem vagyok biztos, elképzelhető, hogy rossz kontextusban használok valamit, nem illik oda a mondat, vagy mögöttes jelentést kap, amit szintén nem észlelek. Ez mitől lehet? Hangulatingadozásaim ritkán vannak, önbizalmam van (előnyös külső tulajdonságaim vannak, nyugodt munkahelyen viszonylag jó fizetéssel, párkapcsolatot is tudtam létesíteni), valami mégsem stimmel.2022. febr. 16. 01:48
1/1 Ypszilon1980 válasza:
Semmitől. Majd, ha számodra fontos lesz valaki, akkor odafigyelsz rá jobban és máshogy fogsz kommunikálni is. Ezt is tanulni kell sokszor, vannak ilyen emberek, sőt az is számít, hogy te milyen hangsúllyal, hanglejtéssel mondod a dolgokat, Vannak akik belülről teljesen máshogy hallják önmagukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!