Beteges szintű rajongás mitől lehet? Hogyan hagyjam abba?
Mindig kell egy sztár, színész stb., akit túlidealizálok, és egész nap róla gondolkodok, de tényleg a gondolataim 95%-ban ő van, vagy valahogy kapcsolódik. Nem szerelem, mert nem is ismerem, csak egy túlidealizált fantomkép, kidíszítve stb. És ezt tudom is mégis ez van.
Arról képzelődök, hogy észrevesz, vagy hogy milyen tehetséges vagyok előtte, meg kitűnök valamivel, vagy hogy valahogyan viselkedek előtte és észrevesz. Itt mindig úgy képzelem el magam, amilyen általában nem vagyok, plusz ez a feltűnési viszketegség a valóságban nem jellemző rám, mert a valóságban pont, hogy irtózok attól, hogy rám figyelnek, vagy észrevesznek, meg amúgy is szerintem tök gáz az ilyen. Jobban szeretek a háttérben maradni, meg beolvadni.
Miért csinálom ezt?
Gondoltam arra, hogy szülőktől meg nem kapott figyelmet/szeretetet próbálok kompenzálni, de egyrészt ezt se értem miért, mert megkaptam (jó kaphattam volna többet, de azért viszonylag jó sorom volt), plusz hiába tudom, hogy lehet hogy emiatt van, és ezt kompenzálom, ugyanúgy folytatódik. Magyarul ez a tudatosítás nem segít.
Már nagyon elegem van, eléggé kiszakít a realitásból. Már lassan beteges. Főleg, hogy nem tini vagyok.
Hogy lehet ezt abbahagyni?
25 vagyok.
Nekem is régebb óta van, azt hittem kinövöm. Hát nem :D
Nem igazán tudok ismerkedni, mert senkiben se bízok, nagyon nehezen alakítok ki kapcsolatokat, meg senkivel nem találom a közös hangot. Plusz régebben megéltek miatt már nem is nagyon szeretnék ismerkedni. Igen, tudom, hogy ez se teljesen egészséges.
Nem érzem magam okosabbnak, de te tetted fel az alábbi kérdéseket:
- Beteges szintű rajongás mitől lehet?
- Hogyan hagyjam abba?
- Miért csinálom ezt?
Az, hogy vélhetően csak a címig jutottál és az, hogy ezen még meg is sértődsz, csak megerősíti, hogy tényleg van átfedés.
Sajnos nem mindenki jószándékú az oldalon, és mivel több ilyen valaszhoz is volt "szerencsém", a cím alapján feltételeztem, hogy nálad is hasonló a helyzet, ezért nem olvastam végig.
De ez a feltételezésem es az ezzel kapcsolatos kommentem akkor hibás volt, úgyhogy bocsánatot kérek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!