Miért hiszik, hogy a jó anyagiak és fizikai állapot majd megold mindent? Nálam nincs így!
33 éves férfi vagyok. Jó anyagi körülményeim vannak, nagyon is. Saját házam van, lakásom amit kiadok, nyaralóm, bármikor mehetek külföldre is nyaralni, két autóm van. Személyi edzöm is van, sportos vagyok, egyébként 180 cm / 78 kg. NEM fényezni akarom magam, mert mindezek ellenére egy SENKINEK tartom magamat és rendkívül visszataszítónak. Nöknél évek óta próbálkozni se mertem, söt legtöbbször rájuk se nézek sehol. Nem tudom mi okuk lenne egy ilyen emberrel randira jönni. Nincsenek barátaim se, a munkahelyemen én vagyok a home office-os fickó évek óta. Nem jöttem ki az emberekkel, nem illettem a csapatba, de jó szakember vagyok egy ritka szakmában és engedélyezte a fönököm és a cég tulajdonosai, hogy otthonról dolgozzak mindig. Sajnos a covid helyzet óta kialakult egy olyan dolog is, hogyha boltba kell mennem, akkor szédülök, hasi hörcsöm van és nehezen kapok levegöt. Ez eddig nem volt, csak azután lett, hogy hónapokig nem léptem ki a házból, mindent itthonra rendeltem meg.
Mindenki azt hiszi, hogy ha lesz egy német autója akkor majd jönnek a csajok, minden megoldódik. Vagy ha van saját lakásod. Vagy egyáltalán dolgozol. Nekem minden megvan, mégse volt olyan, hogy odajött volna egy csaj hozzám vagy mondjuk kamuból segítséget kért volna.
Azt gyanítom egyébként a net alapján, hogy asperger szindrómám is lehet. Mert soha nem jöttem ki senkivel, mindig furcsának találtak a többiek és kiközösítettek már az óvodától kezdve. Meg van egy furcsa szokásom amit nem tudok leírni rendesen meg hihetetlen is. De arról szól a dolog, hogy ha megyek, lépek, akkor fejben irányítanom kell a lépteimet, mozgásomat, nem magától jön mint másoknak. Nem tudom jobban leírni, hülyén hangzik így leírva meg nem is fedi teljesen a dolgot, hogy hogyan müködik. Ha nem figyelek a mozgásomra megbillenek, elesek. Nekidölök valakinek, stb. Egyébként nincs idegrendszeri problámám, meg szervi se, amikor jobban voltam több helyen is vizsgáltak, de mindenhol kizárták, hogy ez fizikai probléma lenne. A legutóbbi orvos mondta, hogy ez lelki dolog is lehet.
Szerintetek innen van feljebb? Mit tudok tenni? Orvoshoz már nem tudok eljutni, nem tudom menne-e az utazás, szerintem nem. Rosszul lennék. Van számomra kiút? Sajnos a pénz nem minden, söt nekem semmi. Ülhetek én aztán a balatoni nyaralómban tök egyedül, nem fog történni semmi, se jobb se rosszabb nem lesz semmi. Ülhetnék egy rét közepén is, mindegy lenne.
Pedig pszichiáter kellene és gyógyszeres kezelés valószínűleg.
Szülő nincs, aki elkiserjen?
Lehet hogy orvos kellene. Szüleim szerint szégyen orvoshoz menni. Apámnak szívrohama volt, kihívta a szomszéd a mentöket mert látta mi van. Apámék azóta se állnak szóba vele, mert szégyenbe hozta. Nem baj neki, hogy amúgy meghalt volna. Gyógyszert se szednek, stb. Képzelhetitek mi lenne ha elöállnék ezzel.
Nem mentem bele annyira, de múlt júniusban voltam a nyaralóban utoljára, azóta nem megy. Hazafelé nagyon rosszul lettem, halálfélelmem volt, azóta nem merek elmenni. Fel is jelentett az egyik szomszéd amiért nincs nyírva a gyep (már gaz) stb. Nem sokat érek azzal hogy van egy nyaralóm.
Bőven lehet még rosszabb. Ne ringasd magad abba a hitbe, hogy nem.
Ami most van, az agorafóbia. Persze nem akarlak diagnosztizálni, csak mondom. Nekem ez van nagyon sok éve és hidd el, egyre rosszabb és rosszabb lesz.
Mindenképpen keress segítséget. Pszichológust vagy pszichiátert.
Nem várom hogy a szüleim engedélyt adnak, de kérdezte valaki, hogy miért nem kísérnek el? Hát ezért.
Agorafóbia. Köszi. Tényleg halálfélelmem van, forog a világ, nem kapok levegöt. Amint “szabadulok” (magyarul hazaérek) elmúlik. Most talán szerencsém van a coviddal és vállal valaki online kezelésben kamerán (ha van ilyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!