Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Senki nem veszi észre hogy...

Senki nem veszi észre hogy baj van, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Csak anyámat sajnálom hogy el fog veszíteni engem, de lassan már az sem érdekel. Sulit is otthagytam már fél éve, mert mi értelme elvégezni ha úgyis mindennek vége lesz aztán, értitek.. De még most sem vette észre senki hogy baj van, szerintem ez így is marad amíg egyszer csak eltűnök mindenki életéből. A kérdésem az lenne, hogy oldhatnám meg anélkül hogy fájdalmat okoznék bárkinek is? Ha megutáltatom magam mindenkivel, úgy jó lesz?

2022. jan. 31. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
60%

Nem fogod megutáltatni magad senkivel. Fájna nekik, ha elmennél, de ez ne lehet szempont, hisz mások miatt maradni magaddal szemben nem korrekt.

De ez csak objektív próbálkozás volt az esetre, keress inkább kérlek segítséget, akár a szeretteidnél is. Vagy pszichológusnál. Ne miattuk ne legyél öngyilkos, hanem magad miatt.

2022. jan. 31. 13:33
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk ha szólnál, hogy: Hahó, bajom van...
2022. jan. 31. 13:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Segítséget kértél már, talán ahelyett hogy arra vársz bárki is észrevegye, hogy baj van te is szólhatnál hogy baj van.

Nem lehet úgy megoldani, hogy ne okozz fájdalmat kivéve ha segítséget kérsz és összeszeded magad.

2022. jan. 31. 13:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mond el, hogy mi a bajod. Mond el annak aki segíthet. Senki nem gondolatolvasó ezen a bolygón.

Ha elmondod másoknak akkor előbb utóbb lesz rá megoldás.

Nem az a megoldás, hogy lelépsz szó nélkül.

2022. jan. 31. 13:39
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

az első válaszoló véleményem szerint szívtelen. néha szoktam trollkodni itt amit pár ember látott is , de most komoly leszek mert ez szíven ütött.

sok embernek nagy aggályt okoz hogy mit gondolnak róla mások. ebbe én is beletartozom. elképzelhető hogy megbántottak és hogy irányítani akarták az életed de neked vannak saját preferenciáid, saját gondolataid, álmaid és vágyaid meg dolgok amiket szeretsz, amik neked komfortérzetet adnak. gondolkozz el azon, hogy miért akarsz öngyilkos lenni? ha azért mert valami nem jött össze, akkor miért adod fel végleg? ha viszont megteheted hogy csak otthagyod őket, mert tőlük akarsz megszabadulni, hidd el ha megteszed olyan mintha egy új életet kezdenél. ha szeretnél beszélgetni rámírhatsz bármikor.

2022. jan. 31. 14:26
 6/8 A kérdező kommentje:
az elsőnek van igaza :)
2022. jan. 31. 15:18
 7/8 A kérdező kommentje:
de azért köszönöm a többieknek hogy próbálnak segíteni
2022. jan. 31. 15:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, bocsi, ha félreérthető voltam. Csak reagáltam konkrétan a kérdésre, utána ki is fejtettem az álláspontom, hogy ne legyen öngyilkos, és kérjen segítséget. Azt, hogy ne mások miatt ne legyen öngyilkos, hanem önmaga miatt, szerintem nem is nagyon lehetett félreérteni, de akkor kifejtem, próbáljon meg önmaga miatt meggyógyulni, aminek az első lépése a segítségkérés.

Ahogy többen is írták utána, kevés olyan ember van sajna, akik észreveszik a másikon, hogy baj van. Egyébként ennek az az oka szerintem, hogy egy mélyen depressziós ember maszkot húz, és társaságban mosolyog - mint ahogy ugye Ronin Williams-es képek is mentek, hogy így néz ki egy depressziós ember, és odatették a moslygó színészt.

Ez nehezíti meg a környezetednek azt, hogy észrevegyék, mi a gond. Meg persze megukkal törődnek, és sokaknak nincs szociális érzékük sem, hogy az apróbb jelekből olvassanak. Ezért sajnos tényleg nem lehet várni, hogy észrevegyék, bizony segítséget kell kérni. Rokontól, baráttól, vagy ha ezt nem mered, pszichológustól. Utóbbi mondjuk mindednképp ajánlott...

2022. jan. 31. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!