Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Úgy érzem nem sok választ már...

Úgy érzem nem sok választ már el attól hogy öngyilkos legyek, más is érez így?

Figyelt kérdés
szívesen beszélgetnék

2022. jan. 29. 17:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell végiggondolni hogy mi az ami most hiányzik és mi az ami boldoggá tenne? Mik a vágyaid? Aztán lehet gondolkodni az oda vezető úton. Az nyilván rögös és kanyargós lesz de neki kell vágni mert nem lehet tudni hogy mennyi felfedezés, tapasztalás, élmény vár ránk ezen az úton.
2022. jan. 29. 18:03
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
A kulcsszavaknál odaírtad az Aspergert, esetleg ezt diagnosztizálták nálad?
2022. jan. 29. 18:14
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó. Ez tipikus áldozathibáztatás, ezoterikusok szájából gyakran hallani ilyet, "mindent magad teremtesz magad körül, vagy mások tükröt mutatnak nekünk" - ilyet is hallottam már. Mondták a bántalmazó kapcsolatban levő nőnek. Szóval minden xar belőlünk fakad, mások "csak" reagálnak a "rezgéseinkre". Nyilván. Igen, egy depressziós ember kevésbe "vonzza" a jó dolgokat, de beállítani hogy, mindezt ő köszönheti magának az azért elég vad. Hiszen sokan nem is tehetnek róla, hogy pl. agressziv szülőkhöz kerülnek, vagy nehéz körülmények közé születtek, nélkülözésben élnek, folyamatosan bantják, nem lehet mindenkire ráhúzni ezt az álttalanosito sablon szöveget. Jó lenne nem is terjeszteni, mert az amúgy is padlón lévő embernek nem biztos, hogy erre van szüksége.
2022. jan. 29. 18:15
 14/33 anonim ***** válasza:
67%
Az előbbi, a 7-esnek ment. Csak keson küldtem el, akkor meg ő volt az utolsó!
2022. jan. 29. 18:21
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Tudom, miről beszélsz. Elmesélem az én történetem. A szüleim 5 éves koromban elvàltak, aztàn anya összeszedett egy alkoholista férfit, majd még 1 màsik semmirekellőt. Egész gyerekkoromat tönkretette, sokat tiltott apámtól. Nàrcisztikus terrorizmusban éltem. Nem voltak baràtaim. Egy nap kiderült, paranoid skizofrén. A zàrt osztàlyra jàrtam heti 2-3x hóbapokig, mikor hazaengedték, rettegtem tőle. Aztàn leépült, parkinson kóros is lett, egy intézményben él. Édesapámnak pedig agydaganata van. Az ő természete is borzasztó, passzív agresszív.

Tudod én 28 éves vagyok. Rengeteget szenvedtem, sírtam, soha senki nem volt mellettem, aki segített volna. Vàlasztanom kellett, és én élni akartam, mert nem akartam, hogy màsok hatàrozzàk meg, hogy én életben maradok e. Nem akartam màsok miatt meghalni, mert nem én tettem valamit, ami miatt ezt érdemeltem volna, hanem màsok bàntottak engem...

23éves voltam, amikor felmentem az internetre és munkàt kerestem,olyat, amihez van szàlló, és megpattantam. Életem legjobb döntése volt, mert esélyt adtam magamnak, miért ne érdemeltem meg volna, ha a boldogsàgot választom? Ha meghaltam volna, semmi nem történt volna, elgyàszoltak volna, és kész,de az én esélyem elveszett volna örökre. Az elején nagyon nehezen éltem meg, hogy elindultam és belevàgtam, sokat spóroltam, hogy legyen minden nap ennivalóm, hogy tudjak ruhát venni, stb. Most már ott tartok, hogy egyetemre jàrok, van egy pàrom is. Boldog vagyok, és igyekszem jó ember lenni. Nem hagyom, hogy a körülmények, vagy a múlt befolyàsoljanak.

Soha ne félj elég bàtornak lenni ahhoz, hogy felépítsd az életed. Nekünk kemény munka, màsnak sokminden megadatik, de tőlük màst vesz el az élet! 25 éves vagy, nem vagy màr annyira gyerek, add meg magadnak az esélyt, és küzdjél, az élet tele lesz még küzdelemmel, de soha nem szabad feladni! Először kisebb célokat nevezz ki magadnak, hidd el, menni fog, és meg fogod tapasztalni, milyen érzés kiérni a tetőre! Sok boldogsàgot és kitartàst kívànok neked szeretettel! Legyen szép estéd, és kezd el tervezni az életed!

2022. jan. 29. 18:26
 16/33 anonim ***** válasza:
Itt a 12 es. Sejtettem, ezért érdemes mindig számot írni!
 17/33 anonim ***** válasza:
Vannak dolgok amik adottak, amiken nem lehet változtatni és nagy, sok esetben leküzdhetetlennek tűnő hátrányt jelentenek az életben. Meg vannak olyan dolgok is amikhez igenis van közünk hogy az adott helyzetben vagyunk. Kérdező nem mond sok konkrétumot így csak általánosságokban lehet beszélni. Megoldást onnantól lehet keresni ha azonosítottuk a problémát.
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

15ös vagyok, én pàr alkalommal jàrtam pszichológusnàl, mikor először felhívtam, megkérdezte, mennyire sürgős. Ha nagyon rosszul érzi magàt az ember, akkor azonnal rendelkezésre àll. Én a pszichiàtriàt nem annyira javasolnám,de azt is lehet, hogy magàtól bemenni. Vagy baràttal,más felnőttel beszélni. Én azért írtam le a történetem, mert én mindig úgy éreztem, hogy a vàltozàs rajtunk múlik, nem a pszichológuson. És igen, van amikor nem Te vagy a h.lye, hanem mindenki màs. A mérgező környezetből ki kell szakadni. Még fiatalon az embernek bőven van ideje jó emberré vàlni.

Én volt, hogy egyedül laktam otthon hetekig, volt, hogy leültem az àgy szélére, és éreztem, hogy üres vagyok, televagyok, de közben nem érzek semmit, és màr sírni sem tudok. Itt jött el a pont, mikor megfogalmazódott bennem, hogy önmagamra szàmíthatok csak, és ez volt a legnagyobb erő, ami kihúzott engem a bajból.

2022. jan. 29. 18:34
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Szóval az élet még attól ajàndék, hogy betegek a szüleim, hogy rossz volt a gyerekkorom, hogy nincsenek arany ékszereim, nem én vagyok a legszebb ember a földön. De ezek màsodlagosak. Megtanultam örülni annak, hogy szeretem az àllatokat, az erdőt, hogy érzéseim vannak, érezhetek, még ha sokszor fàj is, ez mind ajàndék, csodàlatos. Egyszer úgyis el kell köszönni, addig viszont szeretném mindenben megtalálni a célomat, az örömömet. Remélem Te is így fogod érezni :)
2022. jan. 29. 18:38
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2022. jan. 29. 19:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!