Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túl sokat foglalkozom a...

Túl sokat foglalkozom a múlttal, hogyan zárjam le?

Figyelt kérdés
Depressziós vagyok és állandóan az jár a fejemben hogy eltelt csomó idő az életemből, és nem úgy éltem ahogyan szerettem volna, már nem kaphatom vissza azt az időt, a jövőmnek semmi értelme nincs, az életnek és semminek nincs már semmi értelme. Úgy érzem a múlttal együtt meghaltam én is. A furcsa az hogy nem szeretném újraélni a múltat, de mintha a jelen csak úgy eltelik, úgy hogy boldogtalan vagyok és semmi értelme a létezésemnek. Hogy jobban megértsétek, nem tetszik a múltam, menekülök tőle, félek hogy utolér, viszont a jelenben sem szeretek élni, a jövő nagyon félelmetes és már csak meghalni szeretnék, de most rögtön. Egyszerűen nem nekem való az élet, semmit nem szeretek benne, semmi nem köt ide, semmi nem tetszik az életben. Utálom hogy megszülettem, utálom hogy nem öltem meg magam korábban, a múltam valami szörnyű és ki akarom törölni az egészet,nem akarok emlékezni semmire belőle. Sosem voltam boldog, soha. Gyűlölöm ezt az egész életét és csak legyen már vége.

2022. jan. 27. 02:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A múlt csak emlék. A jövő csak ábránd. Az egész csak egy vicc. Nem kell túl komolyan venni. Előbb utóbb úgyis vége lesz.
2022. jan. 27. 02:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudom, de össze vagyok zavarodva amiért a múlttal ennyire foglalkozom..
2022. jan. 27. 03:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Ha még harminc alatt, akkor nagyon sok mindent újra tudsz kezdeni, semmivel nem késtél el!
2022. jan. 27. 03:08
 4/5 A kérdező kommentje:
18
2022. jan. 27. 03:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

18 éves??? RENGETEG IDŐD VAN MÉG!!!

Ezen az alapvetően vallás- és egyházellenes oldalon azt tanácsolnám, ogy próbálj meg eljárni - ha van kedved, csak akkor! - egyházi körökbe.

Kereshetsz hittan- vagy bibliaórákat. (Katolikusoknál túl sok szent van, akár azt is megpróbálhatod, de én a protestáns egyházat javaslom - evangélikus, református.)

Túl sok helyre nem érdemes járni, mert összezavarhatnak a különféle rítusok, szokások.

Nem feltétlenül fontos a vasárnapi napot kitűzni istentiszteletek meghallgatásához. Hétköznap is vannak szentmisék, illetve úrvacsorák.

Nem véletlenül vannak lelkigondozók az egyházakban (papok, lelkészek.)

Milyen felekezethez tartoznak a felmenőid? Szüleid jártak valaha templomba? Milyen esküvőjük volt? Polgári csak, vagy egyházi is? Nagyszüleid milyen vallásúak? Élnek még?

Testvéred? Unokatestvéreid? Egyéb oldalági rokonság?

2022. jan. 27. 03:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!