Lehet ez adhd (hiperaktivitás/figyelem zavar)?
Egy ideje elkezdtem azon gondolkozni, hogy lehet adhd-m van. Persze nem akarom magamat diagnosztizálni, csak felmerült bennem ez. Próbáltam utánna olvasni a tüneteknek a legtöbb igaz rám.
Képtelen vagyok beosztani az időmet, mindig mindent az utolsó percre hagyok, csomószor a késés szélén vagyok. Nem tudok rendet tartani, mindig mindenem szanaszét van, iskolában a füzeteimet sem tudom rendesen vezetni, gyakran felejtek el fontos dolgokat, szétszórt vagyok. Nehezemre esik több ideig koncentrálni, főleg ha valami számomra unalmas dologról van szó, nagyon egyszerűen elkalandozom, könnyen elvonható a figyelmem. Tanulásnál a zaj is nagyon zavar, gyakran csak azért teszem be a fülhallgatót a fülembe hogy csönd legyen (persze nem hallgatok zenét,csak füldugónak használom, mert nem tudok a zajtól koncentrálni). Sokszor bambulok el, oszt társaim napi szinten szólnak rám hogy ne bambuljak. Emelett a kezeimmel mindig csinálnom kell valamit, bárhol vagyok, iskolában tollakat pörgetek, vagy rajzolok, ha jövök haza valahonnan, a kabátzsebemben babrálok valamivel. A hangulat ingadozások is jellemzőek rám, gyorsan megyek boldogból szomorúba/dühösbe vagy fordítva. Hobbikat is állandóan cserélek 2-3 hétig vagy akár hónapokig nagyon ráfüggök valami tevékenységre, majd megunom és jön a következő dolog.
Most ennyi dolog jutott eszembe, de biztos van amit kihagytam. Nemtudom hogy egyáltalán lehet-e ez adhd, mert ez nem olyan sok tünet, de a jegyeimen meg úgy minden tevékenységemben meglátszódnak azért. Viszont emelett hihetetlen lusta is vagyok ezért nemtudom, hogy van-e esély arra hogy ez hiperaktivitás/figyelemzavar. Valaki tudna tanácsot adni hogy mit kezdjek ezzel?
Azért írtam hogy mi jellemző rám mert magamból indulok ki. A következő komentet meg azért írtam ki mert a kérdező komentjét nem látam miközben írtam és rá jöttem több tünete van mint nekem, így már esedékesebb hogy adhd, de biztosan akkor sem lehet kijelenteni így anoniman. Ezt akkor nem fejeztem ki így, nem komplett a komentem, ha téves le lehet pontozni. Máskor jobban figyelek kifejezni magam.
Én egy szóval nem mondtam hogy tuti nem ADHD hanem csak hogy szerintem nem az. "Szerintem" meg "tuti" nem ugyan azt jelenti. Hiperaktivitása meg nincs, mert nem írt le tünetet ami arra utal hogy hiperaktív lenne. De lehetcseges hogy ADD-je legyen, ami ADHD hiperaktivitás nélkül.
Ez egy anonim oldal, a leírtakbol nem lehet valamit biztosan bejelenténi, azért nem gondolom hogy kikéne tiltani nekem a komentelést. Hidd el, látam ennél rosszabb komenteket ezen az oldalon amik sokkal bántóbak lehetek kérdezőknek és mégsem gondoltam hogy tiltani kéne neki a komentelést. Az embert figyelmeztetni kell hogy tanuljon a hibáiból, mert nem mindig tudjahatja hogy árthat azzal amit mond.
11
ADD már nem létezik hivatalosan, ADHD a neve mindegyiknek. Pont ezért maradj inkább csendben, mert semennyi fogalmad sincs az egészről. Cső
12
Nem jár az ADHD hiperaktivitással feltétlenül, van több tipusa is. Nálam sem vették észre, csak mindenféle jelzőkkel illettek. Még is az vagyok, nahát?
Komolyan kérdezem, AKI NEM TUDJA, HOGY MIRŐL BESZÉL, AZ MIÉRT BESZÉL? Maradjatok csendben inkább
És mert tutira nem sikerült felfogni, MINDENKINEK vannak ADHD-s tünetei. De akinek annyira tartós, és annyira súlyos, hogy már segítséget kér miatta, az már nem normális. Te neked hányszor jutott eszedbe miattuk segítséget kérni? Ezért nagyon buta, és tudatlan az a fajta komment, megszólalás, hogy "hát nekem is vannak ilyen tüneteim, én sem tudok figyelni arra, ami érdekel"
neurotipikus komment, a legveszélyesebb fajta akkor, amikor az ADHD felmerül.
Igen. És?
Te is biztos hallottál már róla, hogy mennyi értelme van az interneten, (kimondottan a gyk-n :DD) megpróbálni diagnosztizálni magadat ahelyett, hogy szakértőhöz fordulnál: semennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!