Depressziót véltem magamon felfedezni. Antidepresszánson gondolkodtam. Azt csak orvos írhatja fel, vagy tudok venni recept nélkül is?
Az antidepresszáns vényköteles.
Amit kipróbálhatsz, enyhe nyugtató hatású készítmények pl valeriana relax, sedacur forte.
Ha nem vagy orvos, ne diagnosztizald magadat.
Szakorvos írhat fel antidepresszanst, indokolt esetben.
Elso korben pszichologus es ha valoban igazolodik a gyanu, akkor pszichiater.
Amit te annak hiszel, az kozel sem biztos, hogy az.
Egy idióta világban az a normális, ha valaki depressziós.
Amúgy meg sikerélmény, elhivatottság valami iránt... és kész is egy jobb élet. Sport, olvasás, esetleg család, ezt jobb minden gyógyszernél.
Nagyon nem ajánlom az antidepresszánst.
Először is pont úgy kezeli a helyzetet, mint az Algopyrin a csonttörést. Eltompítja a fájdalmat, de semmit nem kezd a problémával, szóval ha leállsz vele, visszajön minden szar, és még lejönni is baromi nehéz róla, mert függőséget okozhat.
Másrészt meg... nincs másrészt (vagy elfelejtettem:D), igazából ez a lényeg, nem oldja meg a problémát egyáltalán.
De depresszió kezeléséhez legtöbb esetben még csak bogyó sem kell. Ha nem hiszel az életmód váltásban, amit 5ös írt, akkor menj el egy pszichológushoz. Ő majd feltesz pár kérdést ami segít. Persze ehhez az kell, hogy te is ki akarj lábalni a dologból. Ha ez nincs, akkor gyógyszerrel sem fog menni.
A pszichiáterek is csak arra használják az antidepresszánst, hogy nyitottabbá tegyék a pácienst, hogy eredményesebb legyen a pszichoterápia. Önmagában a gyógyszer csak tünetet csillapít, ráadásul vannak mellékhatásai is. Meg a függőség ugye.
Igaza van a #6-nak!!!
És persze egyszerűen nem akarom elhinni, hogy létezik olyan, aki azt gondolja, hogy bemegy a patikába, és vesz bármilyen gyógyszert, mint egy sima kalmopyrint....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!