Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A drogoktól kialakult mentális...

A drogoktól kialakult mentális állapotom, amiben figyelemzavar, koncentrációs zavar és memória problémákkal küzdök, úgy képzeljem el mintha az agyam rendes működését zavarná egy frekvencia és amiből helyre lehet jönni?

Figyelt kérdés
2021. dec. 26. 16:03
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
nem kellene drogozni hulyegyerek
2021. dec. 26. 16:08
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Nem.

Úgy képzeld el, hogy agysejtjeid olyan mennyiségben pusztultak el, hogy ez már meglátszik rajtad és ezen már nem is lehet változtatni…

Kicsit olyan mintha eleve szellemi fogyatékosnak születtél volna.

2021. dec. 26. 16:13
 3/10 anonim ***** válasza:
17%
És mitől lettél agyalágyult?
2021. dec. 26. 16:32
 4/10 anonim ***** válasza:
27%

Persze hogy zavarja. A drogok megváltoztatják az alapállapotot. Lehet jó érzés elszállni tőlük - de a használatuknak igazán nagy ára van. (Most szembe kell nézned a következményekkel.)

Ha nem fogyasztasz semmit kb 2 hónapig akkor beáll egyféle normál állapot. Ha ilyenkor azt érzed hogy ez elmarad a régebbi "megszokott" állapottól, akkor már túl sokat nem tudsz rajta javítani. Mégis gyakorolhatsz pl zen meditációt amitől jobb lesz a koncentrációd/figyelmed. (Lehet még egy keveset ezután javítani a helyzeten.)

Ha viszont nem telt még le erős 2 hónap, akkor várj. Akkor magától is javulhat még sokat...

2021. dec. 26. 18:28
 5/10 anonim ***** válasza:

#4.

Szerintem félreérted.

Itt most szerintem nem arról van szó, hogy jelenleg nincs a hatása alatt és ezt érzi…

Hanem arról, hogy már egy ideje leszokott, de most elkezdte érezni a károkat amiket okozott az agyában.

És ez sajnos maradandó…

Mondjuk nem ártana ismerni a részleteket, pl. hogy konkrétan milyen szereket használt.

2021. dec. 26. 19:33
 6/10 anonim ***** válasza:
69%

# 5

Ezért írtam h 2-3 hónap. Ha ezen az időn túl van tisztán, akk maradandó.

Ha nincs túl, akk még javúlhat.

2021. dec. 26. 19:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Az is fontos persze H milyen szer.

Akárhogy is, a rendszeres zen meditáció sokat javíthat a helyzeten.

2021. dec. 26. 19:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Ritalin segíthetne neked, pszichiáter írja fel.
2021. dec. 27. 22:51
 9/10 anonim ***** válasza:

8-as a pszihiáter felirhatja a Ritalint?

Én most elontrilt szedek figyelemhiányra,nem sokat ér de a semminél többet,olvastam a ritalin az jobb ennél,bár még konkrétan nem kérdeztem rá tőle de azt mondta csak ezt írhassa fel.

2021. dec. 28. 21:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Mert a ritalin P2-es kategóriájú gyógyszer. Pszichotróp anyag, külön engedélykötele. Csak az a pszichiáter írhatja fel, akinek ehhez megfelelő jogköre van. De ezt még bonyolítja a recept kiváltása.
2021. dec. 29. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!