Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kineziológus ilyen esetben?

Kineziológus ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Van egy 16 éves anorexiás lányom, bárhova megyünk, senki és semmi sem segít. A pszichológusa a világon semmit sem ér, a pszichiáterről inkább ne is beszéljünk. Kaptam egy tanácsot egy ismerősömtől, hogy vigyem el kineziológushoz. Azt mondta, együtt menjünk, mert itt nem csak az evésről, annak sokkal mélyebb okairól van szó.

Nektek mi a véleményetek erről, esetleg valakinek van valami tapasztalata ilyen esetben kineziológussal? Ha tényleg van rá esély, hogy segítsen, akkor kifizetek bármennyi pénzt, nem érdekel, de ha ez is csak egy hatástalan dolog lesz, akkor nem is szeretnék vele próbálkozni, ne érjen még egy csalódás.

2021. dec. 18. 08:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom, hogy hol laktok, pestiek vagytok-e, ott nagy a választék. online is lehet terápiára járni. Fontos, hogy klinikai szakpszichológushoz, vagy pszichoterapeutához járjon a lányod, akinek a profiljában a kamaszok evészavara is benne van. Az ilyen szaktudással rendelkező, és anyagilag számotokra elérhető szakemberek közül a lányod válasszon egy neki szimpatikusat. Fontos, hogy a terápiájára ne telepedj rá. Tehát ne határozd meg, hogy miről beszéljen a terapeutával, és utána ne vallasd ki, hogy miről volt szó. Én is pszichológust keresek magamnak, és nem élem meg tragédiának, hogy egy terapeuta nem jött be nekem. Keresem az újat, amíg meg nem lesz az emberem. Kitartást
2021. dec. 18. 12:05
 12/14 anonim ***** válasza:
45%
Nem értek hozzá semennyire, de az biztos hogy nem megoldás hogy befeküdjön, telenyomják gyógyszerekkel és akkor a szar kórházi kajától jöjjön rendbe. Ez a legrosszabb ami lehet.
2021. dec. 18. 13:56
 13/14 anonim válasza:
48%

Kedves kérdező!

Nem fogok hazudni: mint gyógyulófélben lévő anorexiás, azt kell mondanom, amíg a lányod maga nem ismeri fel, hogy ez nem mehet így tovább, és, amennyiben élni akar (egy teljes életet), úgy muszáj változtatnia a dolgok menetén, addig nem is fog segíteni semmi: se pszichológus, se pszichiáter, se kineziológus... Így is piszok nehéz lesz (bár én már nagyon szeretném a gyógyulást, és lassanként haladok is előre, de nem könnyű továbbra sem), de, ha már felismeri, mi a problémája gyökere, és azt, miszerint, nem élhet így örökké, már egy fokkal könnyebb lenne elindulni valamerre. Addig csak küszködés és az egy helyben toporgás marad.

Sok erőt és kitartást kívánok mindkettőtöknek!

2021. dec. 20. 21:11
 14/14 anonim ***** válasza:
Súlyosabb esetben intenzív csoportos terápiákat szoktak javasolni. Ha még annyira nem súlyos, hogy kórházi kezelésre szorulna, de az egyéni pszichoterápia nem segít. Meg nagy különbség van a szakemberek között.
2021. dec. 21. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!