Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kik vannak a zárt osztályon?

Kik vannak a zárt osztályon?

Figyelt kérdés
Nem rég voltam a pszichiátrián 2 hétig. Amikor valaki rosszat csinált vagy mondott, akkor a nővérek azt hangoztatták, hogy „még egy ilyen, és a zárt osztályra fog kerülni”. Megkérdeztem a többi beteget, hogy mi az a zárt osztály és kik vannak ott, de kételkedtem a szavahihetőségükben. Aki pontosan tudja, leírná?

2021. dec. 16. 13:47
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Ön - és közveszélyesek vannak ott. Nem a nővér dönti el, hogy ki kerül oda, hanem az orvos. A nővér valószínűleg csak eszközként használta ezt a fenyegetőzést. (Sarokba állsz, ha nem fogadsz szót..")
2021. dec. 16. 13:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azok is, akiknél fennáll a veszély, hogy elszöknek, de egyébként tényleg oda kerül az is (ha van hely), akikkel "nem lehet bírni", aztán a zárton kapnak mégtöbb gyógyszert, hogy nyugodtabban viselkedjenek.
2021. dec. 16. 14:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első írja . Ön vagy közveszélyes . A nővér annyiban dönti el,hogy véleményt ő ír rólad. Amit a doki megnéz. S igen odaküldenek akkor .
2021. dec. 16. 15:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Egyes helyeken folyamatos ápolást igénylő demensekkel van tele. Ezen kívül, ha nincs hely a nyílton, ott kell kezdeni. Pl pánikbetegséggel is.
2021. dec. 16. 18:12
 5/10 anonim ***** válasza:
95%
Én öngyilkossági kísérlet után kerültem egyből a zárt osztályra, 3 napig voltam ott, utána átraktak a nyíltra. Akikkel én találkoztam ez idő alatt: skizofrén lány, szociopata lány, disszociális személyiségzavaros fiú, demens öreg bácsik, paranoid öreg néni, egy néni, aki azt se tudta, hol van, olyan volt, mint egy zombi, egy másik néni, aki állítása szerint zúgást hall a fülében folyamatosan, egy idióta férfi, aki 14 évet ült börtönben, többek között nemi erőszakért, és teljesen random belekent egy kanál zsírt a hajamba, majd azt hazudta az ápolóknak, hogy én kötöttem belé, és még volt egy pár ember, de őket jegyeztem meg a legjobban. Illetve még 3 embert, 2 lányt és egy fiút, akik full normálisak voltak, és fogalmma sincs, hogy hogy kerültek oda, velük beszélgettem abban a 3 napban, amíg ott voltam.
2021. dec. 16. 22:05
 6/10 árokpart ***** válasza:
Nem a nővér, de mégcsak nem is az orvos egyedül, hanem a bíró.
2021. dec. 16. 22:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Orvos dönthet, figyelembe véve a nővér megállapításait. Bíró a benntartásról dönthet. 3 napon belül kell "tárgyalni".
2021. dec. 17. 07:00
 8/10 árokpart ***** válasza:
7-es Igen, de szerintem ehhez is bíró kell, mert ugye új helyre kerül egy komolyabb fokozatba, tehát ez egy újabb nemcsak orvosi kényszerintézkedés, hanem jogi értelemben is, ahol ugyanúgy meg kell hallgatni a beteg álláspontját is és jogi képviseletet is kell neki biztosítani.
2021. dec. 17. 12:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Én tavaly nyáron voltam zárton, pszichózisom volt. Nem tudnám megmondani, kik voltak bent, mert nem nagyon voltam magamnál... Mindenesetre kettő vagy három nap után bírói szemle volt és átkerültem a nyíltra.
2021. dec. 17. 15:07
 10/10 anonim ***** válasza:

7 es vagyok

Nyílton nincs bírói meghallgatás, hisz szabad akaratából van ott a beteg. Kórházban azonnal zártra kerüléskor és nyíltról áthelyzeve zártva IS ugyanúgy 3 napon belül dönt bíró. Mindkét esetben először bekerül, majd bíró dönt. Nem bírói döntés után teszik oda.

2021. dec. 17. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!