Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentális betegség? Esetleg...

Mentális betegség? Esetleg csak kimerült vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elnézést, de hosszú lesz!

Igazából azzal kezdeném, hogy az érzelmeimet évek óta visszafolytom, az az semmi kiabálás, sírás mások előtt. Csak a hamis, viccelődni szokású ember vagyok.

A legjobb barátnőm elhunyt egy autóbalesetben. Azóta még inkább egyedül érzem magam.

Nagyon fáradékony vagyok, mellette stresszes is.

Sose értenek meg és épphogy képesek meghallgatni a szüleim, s a barátaim is.

Zaklatva voltam általánosban, fizikailag és mentálisan is bántottak.

Mostanában (leginkább hónapok óta) már az öngyilkosság van a fejembe, de nem szokásom ezen gondolkozni. Egyfolytában mély gondolataim vannak, amik bezavarnak, hisz suliba is előfordul.

Nem tudok tanulni és figyelni se, pedig nagyon nagyon szeretnék és próbálkozok is!

Ezt összefoglalva, nagyon nehezen fogom vissza magamat, túl sok gondolatom van, álomba síron magam, az életkedvem is cserben hagy és a fáradtság nagyon idegesítő már. Pedig képes vagyok 8 - 9 órát is aludni, csak hogy végre kipihent legyek. Evéssel se vagyok kibékülve, néha épphogy eszek. Aztán ott van az is, hogy sokszor vagyok beteg:/.

Leginkább fejfájás, torokfájás. De a görcsölni is szoktam, de nagyon.

2021. dec. 14. 16:51
 1/7 anonim ***** válasza:
59%

Sem egyik, sem másik! Kimerült éppen lehetsz, de az teljesen független a téged ért sérülésektől és veszteségektől. Beteg meg mért lennél azért, mert sanyarú volt a múltad és a jelened?

Mindezeket a problémákat egy pszichológussal kell átbeszélni, az érzelmeidet pedig nem lefojtani, mért teszed azt? Nem szabad haragudni, bosszankodni, bánkódni?

2021. dec. 14. 17:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Már ki lettem oktatva, hogy nekem nem lehetnek ilyesmi gondjaim, s érzelmeim, hisz még gyerek vagyok.
2021. dec. 14. 17:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Szüleid? Nagyszüleid? Elég baj! Marhaság! Ne hallgass rájuk.
2021. dec. 14. 18:37
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Ez nem kimerültség. Neked pszichológusnál lenne a helyed, úgyhogy ajánlom, hogy keresd fel az iskolapszichológust, a területileg illetékes nevelési tanácsadót vagy a háziorvosodat, aki tovább tud küldeni a megfelelő helyre. Ha ezzel nem foglalkozol, akkor könnyen depresszió lehet a vége (de gyanítom, hogy ez már megüti azt a mércét).
2021. dec. 14. 19:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Mért van lenullázva a 2. válasz?
2021. dec. 14. 19:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, de szavaztam rá:]
2021. dec. 14. 19:42
 7/7 anonim ***** válasza:
63%
6# A mentális egészség kategóriában mindig van pár zseni, aki azonnal lepontoz, ha olyasmit írsz, hogy kérjen az illető segítséget és forduljon pszichológushoz...
2021. dec. 14. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!