Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehetne az ujj melletti...

Mit lehetne az ujj melletti bőr kaparással kezdeni?

Figyelt kérdés
11 évvel ezelőtt elkezdtem rágni a körmöm, folyamatosan azt csináltam, de a szülők nem tudtak leszoktatni, pedig mindig rám szóltak miatta. Amikor 6 évvel később fogszabályzót kaptam, nem tudtam rágni, és ebben az időben szoktam rá arra, hogy a körmöm melletti bőrt kaparom. Levették a fogszabályzót, a körmömet azóta sem rágom, szépek is végre, de a bőröm elcsúnyítja. Ez már 5 éve tart kb. Gondolom a stressz és a megszokás miatta csinálom még mindig de nagyon le akarok róla szokni már évek óta. Minden nap bekötöm valami erőssebb tapasszal, de este amint leveszem alváshoz, vagy esetleg elfelejtem beragasztani reggel, egyből nagyon csúnya lesz a kezem. Mimdenkinek szóltam már a környezetemben, hogy ha látják hogy ezt csinálom, szóljanak rám (de olyankor meg csak ideges(ebb) leszek). Szoktam meditálni, edzeni, a stresszt le tudom másképp vezetni de mégsem tudom ezt elhagyni. Valakinek lenne ötlete mit tudnék ezzel csinálni?

2021. dec. 9. 22:37
 1/2 anonim ***** válasza:
79%
Ez engem is èrdekelne. Sajna hasonló cipőben járunk.
2021. dec. 10. 17:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Sajnos ez egy rossz megszokás, amolyan pótcselekves. Valamit ezzel enyhítetek vagy pótoltok, helyettesítetek. Azt kéne végig gondolni mi az, ami zavar a monden napokban, esetleg mitől stresszeltek? Mikor ezt a cselekvést végzitek milyen gondolatok jàrnak a fejetekben?

Próbalkozzatok meg azzal, hogy mind két kezetekbe vesztek egy stressz labdát. Ezt most nem a stressz oldàs miatt, de azon is segít. Ha mind a két kezetekbe van és azzal úgymond lefoglaljátok a kezeteket, nem fogjátok kaparni a bőrt.

Nővéremnek egész 16 éves koràig megvolt az a rossz szokàsa, hogy az ujjával a szàjában aludt el. Minden este fogta a labdát es úgy aludt el. Egyszer csak leszokott róla.

Meg kell találni azt, hogy ez a cselekvés milyen körülmenyek között jön és mit próbáltok vele pótolni. Egyébkent nem könnyű erről leszokni. Kitartàs kell hozzá. Ez is egyfajta függőség.

2024. febr. 19. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!