Van pszichológus Győrben, aki lehetőleg segít is és nem csak a pénz zsebeli?
Semmiképp nem tudnál kijönni a bajból egyedül?
Én már letettem a pszichológusokról.Szerintem nélkülük többre megy az ember.
22:29- nek.
Egyszer már kijöttem egyedül a nagyon mély depressziómból és azóta nem is estem vissza, de itt most úgy érzem olyan dolgok kerültek felszínre, amit szeretnék szakemberrel megbeszélni, mert most valahogy nem tudok 1ről a 2re jutni. :)
Sajnos kevesen tekintenek hivatásként a munkájukra.Én ha választhatnék ezen a területen szívesen dolgoznék,mert érdekel az emberi lélek,illetve kihívással töltene el hogy megoldást találni személyre szabottan a problémákra,és segíteni embereken.Viszont ahogy belegondoltam valahol tényleg hosszú távon nyomasztó lehet hogy folyamatosan az emberek problémáit hallgatni,és megoldást találni rá.Megold egy ügyet az ember és jönnek futószalagon sorba.Csak a problémát a negatív dolgokat kapja és hallja a szakember is.Akinek ez a munkája,de ő is ember,és van lelke,és hosszú távon lehet lelkileg megterhelő.Úgyhogy kicsit a mentségükre szolgálhat,ha csak a pénzért végzik a munkájukat.
Nekem szociális szorongásom van,sose voltam szakembernél a problémámmal.Sokat olvastam utána,tapasztaltam,kísérleteztem,próbáltam megtalálni a módját hogy boldoguljak az életben.Több kevesebb sikerrel ez sikerül is.Vannak hiányosságok az életemben,de többnyire elégedett vagyok azzal amilyen célokat kitűztem és megvalósítottam és felépítettem az önbizalmam és a felnőtt életem.És ezt csak magamnak köszönhetem...de senki más nem érhette volna mindezt ,csak én.Egy szakember is csak rá tudott volna vezetni a helyes útra,vagy a megoldásra.Egy depresszióból sem konkrétan a pszichológus fog kirángatni,max. megmutatja hogy juthatsz ki,de neked kell megtenni a lépéseket.Ahogy az 1-es válaszoló is írta..nem a pszichológusra kell építeni a dolgot,hogy elmész és kész akkor meggyógyulsz.Nyilván ő erre van képezve,tehát pontosan tudja,tapasztalata is van hogy értesse meg és vezessen rá arra hogy milyen lépéseket,változásokat kell eszközölnöd ahhoz hogy újra a régi legyél.Meg nyilván meghallgatja a történeted és feltárja a probléma forrását.
Nem ellenzem a pszichológust,hisz szakemberről van szó...de én a problémámmal azért nem fordultam sose hozzájuk,mert számomra teljesen nonszensz helyzet.Hogy egy vadidegen még akkor is ha ez a munkája...szóval egy idegennek tálaljak ki és mondjak el olyan dolgokat amiket pl. még a szeretteimmel sem osztottam meg.Úgy,hogy fogalmam sincs milyen ember,mennyire végzi lelkiismeretesen a munkáját,vajon emlékszik -e majd rám a következő alkalomnál,vagy csak kötelező módon végighallgat és alig várja hogy leteljen az idő és hazamehessen.Nekem ez nem feküdt.Így kénytelen voltam magam boldogulni,és szembe nézni a bajommal.
Szerintem a legtöbb mentális probléma kulcsa az akaraterő.Mármint a gyógyulásé...az első lépésként ha az megvan,akkor nincs lehetetlen.
Szia! A győri Egeszségfejlesztési Irodánál van lehetőség ingyenes tanácsadásra, pont a napokban láttam, hogy lehetett jelentkezni.
Igaz, online tanácsadásról van szó, de hátha segítség ez az infó is. Facebookon megtalálod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!