Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tényleg vérnek kell folyjon...

Tényleg vérnek kell folyjon ahhoz , hogy változás legyen? Édesanyám mentális beteg!

Figyelt kérdés

Sziasztok. Édesanyám mentális beteg , az hogy mi azt nem tudjuk, mert orvos nem látta. Kepzelgesek , valaki figyeli , takarit folyton . Mindent ki dobál , majd vissza pakol.

A gyermekjólét el vette tőle az ocsemet ( 13 éves ). A párját el küldte otthonról , mert migránsokat szállít (persze nem), utána le vágta a digi kábelt , ki húzta a netet. El vette ocsemtol a telefonját nem lehetett őket elérnie senkinek. Haza ment a párja , hogy mégis mi az Isten van otthon, anyám egyből lökte ki, hogy takarodj meg akartal ölni minket. Mivel nem tudta , hogy hol az öcsém fel hívta a sulit azok küldtek ki a gyermekjólétet.

Ok lattak , hogy mennyi mindent ki pakolt , meg hogy anyukám zavart es el is kellett onnan Ot hozni.

Közben járunk ki hozza több - kevesebb sikerrel. Az utolsónal nekünk jött gereblyével es sörös rekeszeket dobált nekünk. Jött a rendőrség es a mentő , de mire ki értek meg nyugodott. Csodáltam is , hogy el vitte a mentő , mert konkrétan kenyérre lehetett volna kenni. Persze 1 óra múlva el is engedtek. Nem tudom ki nézte meg es mit….

Engem utal , a párját utalja valamiért ránk most nagyon haragszik. Egyedül húgom az aki meg úgy ahogy tud vele kommunikálni.

Voltunk hazi orvosnál , rengeteg helyről érdeklődünk, de mindenki azt mondja , hogy amíg nem On es közveszélyes vagy nem ismeri be , hogy beteg addig nincs mit tenni!

Remelem nagyjából össze szedetten írtam le , nagyon mérges vagyok, utalom hogy ennyire tehetetlenek vagyunk!!!!

Nincs kényszerkezeles ok, de akkor mit csináljunk??? Teszem hozza a munkáját is ez miatt vesztette el.

Alkoholt 10 éve rendszeresen fogyaszt , persze a legolcsóbb kannás bort az elmúlt 1 évben. Az hogy most is , azt nem tudjuk mert pénze nem igen van.

Mikor nekünk jött akkor viszont ivott , mert ott volt az üveg az asztalon , de nem tudjuk mennyit .

Kérem valaki segítsen!

Nem akar pszichiatert , édesanyja skizofrén volt mikor o volt fiatal , es nem akarja hogy öt is leszedaljak, es úgy járjon mint O , mert neki nincs baja. Azt mondta akkor inkább magába szúrja a kést….

2021. dec. 2. 13:02
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nos.

Anyukám még mindig a kórházban , de a héten már vagy a jövő hét elején ki fogjak engedni.

Kap antipszichotikumot és nyugtatót is.

Az az egy bibi van, hogy meg nem kezdtek el rendesen hatni a gyógyszerek és rohadtul nincsen betegség belátása. Hiába mondjak neki az orvosok is és a pszichológus is , hogy paranoidnak mindenképp paranoid (mert hiába figyel arra mit csinál vagy mit mondd azért el el szólja magát egyszer kétszer amiből ezt már le tudták szűrni).

Az orvosa is megmondta , hogy szerinte nem fogja szedni a gyógyszert ha haza engedik. Én szerintem sem, ha még mindig ellenkezik… egyszerűen nem tudom mit tegyek majd , ha nem lesz változás. Egyedül van már otthon, se munkája penze is alig már. Szerintem újra neki fog állni inni. Bár ne legyen igazam 🙏 de attól nem felek, hogy gyógyszerre fog inni, mert biztosan nem

Fogja majd szedni.

Kedves 5-ös ! Te hogy állsz apukaddal ?

Írhatsz privatban is.

2021. dec. 14. 17:30
 12/17 anonim ***** válasza:
41%
Próbáld meg az orvosnál elérni, hogy tartsák még benn, legalább amíg kialakul a gyógyszerek teljes hatása. Érdeklődj nála, hogy nem lehet-e elintézni a gyámság alá vételét.
2021. dec. 14. 17:35
 13/17 A kérdező kommentje:

Megpróbálom vele megbeszélni, de az a probléma , hogy nagyon jól viselkedik , nagyon figyel mit csináljon mit mondjon… ezért nem igen tarthatják bent még hetekig…

Egyszerűen hihetetlen számomra , hogy ilyen betegségben szenvedő embereknek ehhez mennyi eszük van.

2021. dec. 14. 17:45
 14/17 anonim ***** válasza:

Mi újság azóta?

Sajnos nagymamám tesója skizofrén volt, ivott is. Nem csinált senki semmit. A szomszédok látták, hogy fel- alá járkál az udvaron befogott füllel. (hangokat hallhatott) utólag mondták el Azt, hitte hg a saját anyja bántani akarja. Ezért megölte az anyját-dédimet-levágta a fejét!

Az ilyen ember ön- és közveszélyes! Anyukám is skizo volt. Megvert és kidobott a házból, azt hitte meg akarom mérgezi. Ha örököltem és felfogom hg az vagyok felakasztom magamat! Sajnálom....

2022. febr. 28. 16:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Ja és ez nem trollkodás Ezek megtörténtek!
2022. febr. 28. 16:24
 16/17 A kérdező kommentje:

Igazából Én nem ismerlek, ezért nyilván elhiszem azt amit mondasz, mert nincs okom mást feltételezni rólad. Azért ez így kemény. Egyébként ilyenkor adok hálát, hogy nálunk csak annyi volt a baj. Ezeket azért nehéz lehet / lehetett feldolgozni. Nem lehet ezzel könnyű együtt élni , ha az embernek van betegség tudata. De az annál jobb. Mert akkor van segítség! Úgyhogy légyszi , ha ne adj Isten kiderül, hogy az lennél (ami egyébként abszolút nem törvényszerű!) , akkor ne kösd fel magad , hanem menj el egy jó dokihoz és igenis kezeljenek. Mert ha jól el találják a gyógyszereket és a kezelést akkor tünetmentesen tudsz élni! Koszi!

Anyukám miután kijött a pszichiátriáról még 1 hétig úgy viselkedett kb , mint amikor be ment. Azt nem tudom ivott e, mert velem nem tartotta akkor a kapcsolatot , csak a hugommal 1x 2x. Aztán eljött a szenteste, mikor várt mindenkit szeretettel. És onnantól megváltozott minden. A párjával kibékültek , keresett munkát , szedte a gyógyszereket amiket felírtak neki a kórházban. Nem iszik ( es nagyon remelem nem is fog soha többet!) Nem diagnosztizálták skizofréniával egyébként , csak paranoiaval. Nem jár egyébként kezelésekre , nem hiszem , hogy ment volna még gyógyszert felírni, mert velem ilyenekről nem beszél, én nem hanytorgattam semmit sem, mert kismama vagyok es épp elég volt ami történt , muszáj vagyok túllépni rajta , mert nem szeretném , ha a babának baja lenne. Szóval igazából úgy csinálnunk , mintha mi sem történt volna. Illetve , azért szóba jött 1x 2x , de nem melyen csak érintve a témát. De most látszólag is jól van, nincs kényszer cselekvés , nincsenek paranoias megjegyzések.

Szóval csak reménykedem abban, hogy ez soha többet nem fog előfordulni , es csak a pia okozta, meg a kimerülés, mert nem volt normális amilyen életvitelt képviselt. Mindennap!!!!dolgozott már hónapok óta , ugye ott volt a kötelező kis borozgatás utána az alvas, aztán öcsém rendezése , főzés takarítás. Az alvas maximum 3-4 óra , vagy annyi sem. Mert nem tudott. Ejjel melozott , mert takarított étteremben. Barátnő rokon senki! Csak mi a lányai es a fia, meg az élettársa , aki szinten csak ejjel melozik,de én meg húgom már rég kirepültünk.

Jelenleg így állunk es majd meglátjuk. 🙏

2022. febr. 28. 22:34
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Örülök ennek. Kezelés után az én anyukám is jól volt. De enyhe paranoiája maradt. Viszont nem hallucinált. Remélem nem örököltem, nem jön elő.
2022. febr. 28. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!