Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek is jó, ha a...

Szerintetek is jó, ha a pszichológus és a páciens tudnak lazán, akár nagyokat nevetgélve beszélgetni, vagy már nem fér bele?

Figyelt kérdés

Úgy értem nem az a totál arctalan, bólogató, merev magatartás van a beszélgetéseken, hanem ha olyan a téma, akkor felszabadult nevetések, sztorizgatások is előfordulhatnak, illetve olyan lazább témák, mint a ki hol nyaralt, valamint ha olyan a szitu, akár a saját életéből is hoz példát a szakember (nem olyan véresen durva dolgokra kell gondolni, csak pl. iskolai tapasztalatok meg ilyesmi kötetlenebb témák).

Egy másik kérdezőnek írta itt valaki, hogy nem, a pszichológusnak teljesen kvázi ismeretlennek kell lennie, egy szimpla fehér lapnak, semmi sztorizgatás, csak reagáljon a kliensére és annyi. Én úgy gondolom, hogy nem tudtunk volna haladni megfelelően egy ilyen rideg, barátságtalan keretrendszerben. Nekem nem bólogató, pár kérdést feltevő robotra volt szükségem, hanem ténylegesen egy szakemberre.

2021. nov. 10. 14:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Utolsót nem tudom, miért pontozták le, de teljesen jókat mondott. Nálunk is működik, eszembe sem jutna, hogy rajtam nevetne (egyszerűen nem is lehet félreérteni a dolgot), szimplán tényleg arról van szó, hogy egy igazi, hús-vér emberrel csinálom az üléseket, nem egy bólogató Jánossal, aki csak a szokásos sablon kérdéseket teszi fel. Millió témát meg tudtunk beszélni, családi problémákat, egészségügyi problémákat, egész komoly traumákat, továbbképzéssel kapcsolatos kérdéseket, stb.
2021. nov. 11. 11:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

6/11 - ez sem minden esetben helyes reakció.

Pl traumafeldolgozásnál.

2021. nov. 11. 13:37
 13/13 A kérdező kommentje:
12. Jól mondod. Konkrét problémákkal mentem oda hozzá, nem kellett szembesítenie semmivel, az első ülésre már úgy mentem, hogy tudtam, mi a baj: főként egy brutálisan traumatikus időszak + arra adott teljesen érthető, ám bénító reakcióm. Ő maximum megfogalmazni és átgondolni segített, összefüggéseket találni. Az, hogy emberileg is tudunk beszélni, megvitatni egész hétköznapi dolgokat, és ha úgy adódik, akkor tudunk nevetni is, az egy hatalmas plusz.
2021. nov. 11. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!