Miért nem tudok rendesen, fókuszáltan tanulni?
Az elmúlt időszakban nagyon nehezen ment a tanulás, és eléggé gondban vagyok mert közeleg a vizsgaidőszak. Szeretem a szakomat, de egyszerűen egy-egy fontosabb tárgy kivételével nem tudom rávenni magam a rendes tanulásra. Az említett fontosabb tárgyak esetében is az utolsó 2-3 hétben próbálom összekapni magam és megtanulni a tárgy anyagát, ezekből általában jó jegyeim is születnek. Viszont tudom, hogy a “mellékesebb” tárgyaimból is sokkal jobban tudnék teljesíteni, ha pl. még vizsgaidőszakban elkezdenék készülni. De nem tudom, hogyan vegyem rá magam. Biztos közrejátszott az elmúlt időszak online oktatása, de fogalmam sincs hogyan oldjam meg ezt a problémát.
Ezt megelőzően volt egy 3-4 év negatívabb szakasz az életemben, amit mostanra nagyjából sikerült feldolgozni és elengedni, rendezni magamban.
Szeretnék visszatérni a tanuláshoz, fontos számomra, de olyan mintha nem tudnám elhinni, hogy képes vagyok rá, vagy nem is tudom…
Volt valaki ehhez hasonló helyzetben? Hogyan tudnám ezt megoldani? Hogy tudnám elhinni, hogy képes vagyok rá?
"sokkal jobban tudnék teljesíteni, ha pl. még vizsgaidőszakban elkezdenék készülni"
Úgy érted, ha nem csak a vizsgaidőszakban kezdenél el készülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!