Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sok problémám van az életemmel...

Sok problémám van az életemmel, hogyan döntsem el, hogy melyikkel szeretnék egy pszichoterápián belül dolgozni?

Figyelt kérdés

- A karrierem beragadt karrier tanácsok is kellenének.

- Nem tudtam elköltözni a szülői házból, és érzelmileg elszakadni otthonról, sose éltem önállóan.

- Tele vagyok önbizalom problémákkal.

- Sose sikerült egy lányt se elhívnom randizni. Tehát a szerelmi életemet is helyre kellene rakni.

- Nincs jó probléma megoldó stratégiám

- Tele vagyok szorongással.

- Problémáim vannak a felnőtt élettel, és a felelősség vállalással.

Ha a pszichológus kérdezi, hogy mi legyen a terápiás cél, akkor mi alapján válasszak ezek közül? Vagy hogyan tudunk jól terápiás célokat kitűzni egy szakemberrel?

28/F

2021. nov. 7. 22:49
 1/3 anonim ***** válasza:
74%
Önbizalom hiánya. Kb ez majdnem az összes pont alapja.
2021. nov. 7. 23:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
A pszichoterápián nem csak 1 problémával foglalkoznak, annak nem is lenne sok értelme. Szinte az összes problémád kapcsolódik egymáshoz, ezért felesleges ennyire szétválasztani őket. Az én pszichológusom sosem kérdezte meg, hogy mi legyen a terápiás cél. Össze sem tudom számolni, mennyi problémám van, de mindegyikkel foglalkozunk.
2021. nov. 8. 09:46
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Pedig 1 leírta a tutit, minden probléma gyökere a hibás önértékelés, ami az ember 3-4. évéig tud változni. Én nem komálom az ilyen terápiáscélos szakikat, de ha csak ilyenhez tudnék menni, akkor én mindenki helyében a "helyes önértékelésért" dolgoznék. Jó terapeuta különben sem "ad tanácsokat", legfeljebb új szempontokat javasol, de azt is kizárólag úgy, hogy te találd meg a számodra megfelelőt.
2021. nov. 8. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!