Hogyan kezeljem a pánikrohamokat, ha csak 2 hét múlva találkozok pszichológussal?
Már két hónapja egyre gyakrabban pánikrohamokat élek át, ami teljesen tönkrevág mentálisan és fizikailag is. Az utóbbi 3 évben is előfordult, félévente egyszer, de nem gondoltam semmi rosszra, éltem az életem tovább. Most nyáron pedig csak úgy a semmiből elkezdődött, heti egy alkalommal minden héten átéltem. Heves szívverés, légszomj, hányinger, és 1-2 órát tartott az állapot. Véletlenszerű pillanatokban talált meg, ezért gyakran nem mertem kimozdulni, mivel itthon még nem tört rám, és biztonságban éreztem magam. Aztán megkezdődött az egyetem, visszaköltöztem a koliban, és volt olyan 2-3 hét, amikor nem történt velem semmi, és azt hittem elmúlik ez az egész, de aztán hirtelen megint felülkerekedett rajtam, és heti többször is át kellett élnem a kollégiumban és az egyetemen.
Voltam vérvételen, hormonvizsgálaton, kardiológusnál is, és minden a legnagyobb rendben, szóval most már biztos, hogy valami idegrendszeri probléma. Bejelentkeztem pszichilógushoz előbb (bár a pszichiátert is ajánlották), viszont ezen a héten kedd éjszaka nagyon-nagyon rosszul éreztem magam, szintén heves szívverés, melegem volt, ájulásérzet, remegés, halálfélelem..Ezért hazajöttem, de nem sokára az egyetem miatt újra el kell utaznom a koliba.
A pszichológus csak 2 hét múlva tud fogadni, de odáig úgy érzem megőrülök. Pont bevettem egy növényi nyugtatót a legutóbbi kezdődő rohamra, de csak rosszabb lett a helyzet. Nagyon félek a következő rohamoktól, és hogy lehet nem is tudják kigyógyítani belőlem.
Mit tudok tenni, ha ismét rámjön?
Pánikroham orvosra tartozik, mert ha valóban roham, akkor gyógyszer kell. A pszichológus az okokat tudja kideríteni, de nem a kialakult rohamot megszünteni.
Háziorvostól kérj nyugatót. A növényi nyugtató igazi pánik rohamnál semmit nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!