Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan kezeljem a pánikrohamok...

Hogyan kezeljem a pánikrohamokat, ha csak 2 hét múlva találkozok pszichológussal?

Figyelt kérdés

Már két hónapja egyre gyakrabban pánikrohamokat élek át, ami teljesen tönkrevág mentálisan és fizikailag is. Az utóbbi 3 évben is előfordult, félévente egyszer, de nem gondoltam semmi rosszra, éltem az életem tovább. Most nyáron pedig csak úgy a semmiből elkezdődött, heti egy alkalommal minden héten átéltem. Heves szívverés, légszomj, hányinger, és 1-2 órát tartott az állapot. Véletlenszerű pillanatokban talált meg, ezért gyakran nem mertem kimozdulni, mivel itthon még nem tört rám, és biztonságban éreztem magam. Aztán megkezdődött az egyetem, visszaköltöztem a koliban, és volt olyan 2-3 hét, amikor nem történt velem semmi, és azt hittem elmúlik ez az egész, de aztán hirtelen megint felülkerekedett rajtam, és heti többször is át kellett élnem a kollégiumban és az egyetemen.

Voltam vérvételen, hormonvizsgálaton, kardiológusnál is, és minden a legnagyobb rendben, szóval most már biztos, hogy valami idegrendszeri probléma. Bejelentkeztem pszichilógushoz előbb (bár a pszichiátert is ajánlották), viszont ezen a héten kedd éjszaka nagyon-nagyon rosszul éreztem magam, szintén heves szívverés, melegem volt, ájulásérzet, remegés, halálfélelem..Ezért hazajöttem, de nem sokára az egyetem miatt újra el kell utaznom a koliba.

A pszichológus csak 2 hét múlva tud fogadni, de odáig úgy érzem megőrülök. Pont bevettem egy növényi nyugtatót a legutóbbi kezdődő rohamra, de csak rosszabb lett a helyzet. Nagyon félek a következő rohamoktól, és hogy lehet nem is tudják kigyógyítani belőlem.

Mit tudok tenni, ha ismét rámjön?

2021. okt. 30. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Pánikroham orvosra tartozik, mert ha valóban roham, akkor gyógyszer kell. A pszichológus az okokat tudja kideríteni, de nem a kialakult rohamot megszünteni.

Háziorvostól kérj nyugatót. A növényi nyugtató igazi pánik rohamnál semmit nem ér.

2021. okt. 30. 14:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyugtató,de leginkább úgy kéne felfogni hogy tudod jól hogy kb 20 perc egy roham,tudod jól hogy ebbe még SENKI nem halt bele és nem is fog,és szembenézel egy rohammal ha jön,lefekszel és átéled,nem fordítasz hátat,majd rájössz hogy nem veszélyes,nekem is volt nem egy,így estem túl rajta,agyturkászok nélkül.
2021. okt. 30. 14:57
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
Rossz a levegő a kollégiumban szerintem. Rossz a környezet. Van barátod, legalább egy kedves ember? Vitaminok, ásványi anyagok természetes forrásokból. Friss levegő, mozgás. Keress valamit ami örömet okoz, szórakoztat.
2021. nov. 2. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja és félned nem kell. Nem lehet hogy pont a félelmektől vannak gondjaid? Az orvosok biztos hogy nem fognak tudni kigyógyítani belőle. Minek, mikor a "beteg"-nek felírhatnak gyógyszereket?
2021. nov. 2. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!