Hogyan tudnék új lappal indulni ilyen hosszú idő után?
24 éves vagyok, 2 éve januárban diplomáztam nemzetközi gazdálkodáson, angolul, oroszul emelt szinten és németül középszinten beszélek. Diploma után egy kis cégnél dolgoztam, ami külkereskedelemmel foglalkozott, szerettem ezt a munkát, de tavaly télen autoimmun gerinc és izületi gyulladás jelentkezett nálam, semmi előjele nem volt. Mindenemet elvesztettem, ami azzá tett, aki voltam. A munkámat, a fizikumomat, a baráti kapcsolataim egy részét, sőt az azóta eltelt időben a szakmai tudásom is megkopott.
Júniustól kapok biológiai terápiát, mostanra kezd valamelyest javulni a helyzet, járóképes vagyok, de futni, sportolni nem tudok, a felállás, leülés is még nehézkes.
Önbizalomhiányom lett, nem merek jelentkezni állásokra, mert ha nyilatkoznom kell arról, hogy mit csináltam az elmúlt egy évben, akkor úgy érzem az egy év passzív időszak miatt, mintha egy szinten lennék egy börtönviselt kábítószerfüggővel, és kapásból elutasítanak ha kiderül a valóság, pedig én az életemben mindent tisztességgel csináltam, így a munkát és a tanulást, ápoltam az emberi kapcsolataimat, stb. mégis most egy év ott áll üresen az önéletrajzomban, már 24 éves vagyok mindössze egy év szakmai tapasztalattal.
Hogy lehet egy év kihagyás után visszatérni az életbe, visszaintegrálódni a társadalomba? Szeretnék újra dolgozni, de ehhez mentálisan megfelelő szinten kellene lennem.
A tudásod és a motivációd számítana, azért senki nem olyan barbár, hogy azt gondolja, abban az állapotban is dolgoznod kellett volna, ha még most is probléma az olyan alapmozdulat, mint a leülés - fölállás.
Ahogy a hazai (tényleg: külföld..??) mentalitást ismerem, a valódi akadály az lehet inkább, hogy amiatt aggódva nem vesznek fel, hogy mi van, ha újra hosszú táppénzre kényszerülsz, ők pedig ott állnak majd ember nélkül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!