Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van vény nélkül kapható...

Van vény nélkül kapható gyógyszer bipoláris zavarra Magyarországon?

Figyelt kérdés

2021. okt. 16. 15:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
akkor ez gyógyszer lesz, antipszichotikum meg nyugtató plusz hangulat stabilizátor ez a kezdő szett. vény nélkül nem kapsz ilyeneket.
2021. okt. 17. 09:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Ez kicsit sok, nem? Nem lenne elég egy hangulat stabilizátor? Szerintem ha tudatosan megtanulom kezelni, mint az OCD-t, akkor amellé nem lenne szükségem, csak hangulat stabilizátorra, mert elvileg a betegség nagy részét bizonyos neuronok egyensúlyának felborulása okozza. És sajnos a depressziós hangulat mindig fokozza a kényszereimet, szóval már azért sem ártana kezelni valahogy.
2021. okt. 17. 11:47
 13/15 anonim ***** válasza:
ezt majd a dokid megmondja, én azt írtam le amit a bipolárisoknál tapasztaltam meg és ahogy engem kezdtek el kezelni annó. sokan lítiumot kapnak, tegretolt plusz rivotril, nekem volt kventiax, dopakine plusz rivotril, van aki xanaxot kap, van aki scippát, ahány orvos annyi féle kezelés. de bipolárisoknak antipszichotikum szokott menni. de kérdezd meg a népet ha úgy gondolod.
2021. okt. 17. 16:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Csak az a jó rá amit pszihiáter ír fel. Én lamolepet szedek rá hangulatstabilizátor. Meg antideprenszánst és antipszihotikumot is a téveszmekre. Jaa és ocd is van nálam évek óta.
2021. okt. 18. 17:18
 15/15 A kérdező kommentje:

A téveszmékre amúgy minek gyógyszer? Engem sosem zavartak, leszámítva a paranoid gondolataimat. Meg most, hogy tudom, hogy ezek valószínűleg nem igazak, amiket hiszek, végképp nincsenek rám káros hatással. Olyanok, mint az OCD-s kényszergondolatok: gyakran az eszembe jutnak, de nem igazán tesznek rosszat bennem.

Azt meg elképzelni sem tudom, hogy miképp fejtheti ki hatását egy antipszichotikum. Mert még a hangulatstabilizátor működését azt értem, de ezt nem éppen.

2021. okt. 18. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!