Mást is kínoz az intelligencia? (értelmesek légyszi)
Le kell foglalnom magam, hogy ne gondolkodjak és ne lássam meg, hogy mennyire undorodom az egész élettől... Az emberek egyszerűségétől. Ha nem telefonoznék és leraknám, abbahagynék mindenféle önkielégítést, olyannyira pörögnék, hogy könyveket írnék és darabokat komponálnék, mert egyszerűen annyi energiám lenne, amivel folyamatosan alkotnék. De ezt nem szeretném, én nem akarok ilyen lenni. Elhanyagoltam szinte az összes barátom és a napjaimat teljesen egyedül töltöm, különböző gyakorlótermekben vagy a laptopom előtt. Csak koptatom az időmet és bizonytalan vagyok benne, hogy mit is akarok kezdeni az életemmel.
Tudom, hogy mások is benne vannak ebben a dopaminfüggő tompa állapotban, de ez nekem nem segít. Nem bírnám ki a tudatos jelenlétet sok ideig, mert nem engedem meg magamnak, hogy sikereim legyenek és mert undorodom is az emberek butaságától, egyszerűségétől és gondolattalanságából, talán még magamtól is....
-Félreértés ne essék, nem nézek le senkit és valóban iszonyatmód általánosítok. De a tapasztalataim mégiscsak ezt támasztják alá.
"Senki nem azért szorong, mert hülyék körülötte az emberek."
De, lehet rá példa.
Az okos ember érzékenyebb a környezetére, viszont erre a környezetre sok esetben csak a többségnek van hatása.
Egyszerű példa, a klímaváltozást globálisan, a többség által megválasztott vezetőkkel lehet kezelni, mert ők tudnak olyan szintű szabályozást hozni, ami segíthet. Egy okosabb ember pedig valószínűbb, hogy tisztában van a klímaváltozással.
És ilyen szempontból pedig de, van az intelligenciának negatív vonzata, mivel a butább ember általában szebbnek látja ugyanazt a világot, mitn az okosabb.
Keress valami önkéntes munkát következő félévben, lehetőleg külföldön (mondjuk az USA-ban) ahol hátrányos helyzetű/fogyatékos gyerekekre kell figyelned.
Szerintem nagyon sok energiát fordítasz magadra, ha más emberekre tudnád koncentrálni a fölösleges energiáidat, akkor valószínűleg megszűnne, javulna a problémád.
Ha más nincs, akkor itthon menj el önkéntesnek, van több lehetőség is.
A munka, alkotás, kreatív energiák felszabadítása, valamibe becsatornázása sokat tud segíteni. Akiben van alkotó kedv, netán tehetség is, azt nagyon meg tudja keseríteni, akár depresszióssá is teheti az alkotó tevékenység hiánya. Lehet, hogy csak kedv, igény van benned az alkotásra, de tehetséged nincs, viszont a tehetség fejleszthető, ha foglalkozol vele, csinálod és tanulod. Ha csak tétlenül keseregsz, hogy te nem tudsz/akarsz alkotni, miközben meg szeretnéd, abba csak belecsavarodsz.
Ajánlom Steven Pressfield: Művészet háborúja című könyvét és csinálj valamit, alkoss. A telefon nyomkodásnál bármi többet ér!
Na meg a pszichológusokat se írd le teljesen. Ha 2-3-al nem jártál sikerrel, próbálkozz tovább másokkal. A pszichológia rendkívül személy függő műfaj, szükség van a szimpátiára, közös hangra, hasonló szellemi, hangulati síkra, hogy működjön a kommunikáció. Hiába nagyon jó szakember, ha nem találjátok a közös hangot, akkor nem fogtok boldogulni egymással és pláne a problémáddal nem. Ha egyikkel nem működik, akkor keress másikat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!