Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan motivalhatnam magam a...

Hogyan motivalhatnam magam a tanulmanyaim folytatasahoz ezek mellett?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elore szeretnek megkerni mindenkit, aki olvassa, hogy negativ velemenyekre nem vavyol kivancsi es adjuk meg egymasnak a kello tiszteletet!

Masodeves hallgato vagyok az egyetemen, egy olyan szakra jarok amit egyaltalan nem is szeretek. Teljesen mast akartam tanulni, de azt nem lehetett es most a szuleim miatt akarom megszerezni ezt a diplomat, amit nem szeretnek hasznalni. Egyetemre eleve tavaly 6 hetig meg jelenleg 3 hete jarunk be, de senkit nem ismerek kb, mert elozo evben alig voltunk bent.

A baratommal mar 3 eve egyutt vagyunk, de o egy szomszedos orszagban el es dolgozik, ezert a lezarasok miatt nem sokat tudtunk talalkozni, viszont egesz nyaron egyutt laktunk es dolgoztunk. Amiota haza kellett jonnom es el kellett kezdenem a sulit, egyszeruen nem talalom a helyem. Az ido is nagyon lassan telik, felek, hogy le lesznek zarva a hatarok vagy valami tortenik es megint nem talalkozhatunk.

Nagyon jo volt mellette lenni 3 honapig es most tenyleg azt erzem, hogy ures vagyok, elfaradt a lelkem es nagyon rossz belegondolniyhogy meg 2,5 evig egyetemre kell jarnom... Tudom jol, hogy vegzettseg nelkul nem sokra viszem es nem eletcelom, hogy azt dolgozzam, amit egesz nyaron dolgoztunk egyutt (vendeglatas). Jol meg voltunk fizetve es ezert erzem feleslegesnek a diplomat, hogy nem is itt tervezem az eletem, hanem kulfoldon es csak idohuzasnak es eroltetesnek tunik most a tanulas.

Meg mielott valaki felreertene, nem lusta vagyok, csak ezt a kozgazdasz szakot erzem nagyon tavol magamtol... Beszelek 4 nyelvet, jelenleg tanulom az 5.nyelvet es olyan jo lenne valami olyannal foglalkozni, ahol tudnam hasznalni a nyelveket, kulonbozo nemzetisegu emberekkel beszelgetni.

Nekem mar az is nagyon sokat segitett, hogy ezt kiirhattam magambol, de jo lenne valakivel beszelni aki hasonlo cipoben jart, megosztana velem, hogy o hogy lendult tul az idoszakon es ha valakinek lenne otlete, hogy a nyelvekkel milyen iranyba lehetne menni, azt is szivesen fogadnam!

Nagyon koszonom ha elolvastad es koszonom a HASZNOS valaszokat is!

21L

2021. szept. 24. 20:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

Meg kell találnod azt, amit szeretsz, nincs mese. Bonyolítja az ügyet, hogy reálisan állsz hozzá, és látod, hogy vannak dolgok, amiket egyszerűen nem éri meg tanulni.

Amúgy szerintem ez a kulcsmondat:

"Jol meg voltunk fizetve es ezert erzem feleslegesnek a diplomat, hogy nem is itt tervezem az eletem, hanem kulfoldon es csak idohuzasnak es eroltetesnek tunik most a tanulas."

Akkor mi a kérdés? Amit tanulsz, azt utálod, te magad írtad. Tehát nem magadnak tanulod, hanem egy elvárásnak akarsz megfelelni. Ebben hol vagy te? Leírtad, hogy mit akarsz: külföldön élni (felteszem a barátoddal). Akkor indulj el ebbe az irányba! Költözz ki, keress ott valamit és nézz akár ott egy egyetemet. A leírásod alapján azt tippelném, hogy Ausztria ez a külföld, vagy esetleg Németország. Ezeken a helyeken támogatott a képzés tudtommal. Ha megvan, hol akarsz élni, akkor a legjobban jársz egy célnyelven szerzett diplomával.

A szüleidnek igazuk van abban, hogy a megélhetéshez fontos a diploma. De ha jól értem, nálad nem az a kérdés, hogy legyen-e diploma, hanem az, hogy miből. Szerintem az a baj, hogy úgy érzed, határidőre kell teljesítened, holott jobb később egy kiérlelt terv alapján lediplomázni, mint úgy tanulni, hogy nem érdekel és nem is akarod használni. Szerintem. Elég nagy hülyeség itthon az, hogy mindenki azt hiszi, hogy középsuli után azonnal kötelező egyetemre menni, és közben sok embernek fogalma sincs, mit akar, vagy mire lesz jó az, amit tanul. Az kell, hogy meglegyen, hogy mivel akarsz foglalkozni, mivel akarod tölteni majd a napjaid, ahhoz meg önismeret meg élettapasztalat kell.

Én a helyedben keresnék lehetőséget ahhoz, hogy kiköltözzek a páromhoz.

A nyelvekről meg annyit, hogy ha nyelvekkel akarsz foglalkozni, akkor szerezz felsőfokú nyelvvizsgákat. Most kicsit kemény lesz, amit írok, de az, hogy "megértetem magam" valamilyen nyelven, az nem piacképes nyelvtudás. Akkor mondhatod, hogy tudsz egy nyelvet, ha már van felsőfokúd belőle és még az is csak a kezdet. A felsőfokú nyelvvizsga szintje nem egyenlő a felsőfokú nyelvtudással, az majd akkor jön el, ha megerőltetés nélkül tudsz eredeti nyelven filmet nézni, irodalmat/újságcikkeket olvasni és társalogni. Nem tudom, milyen szintű vizsgád van angolból, de az nyilvánvaló, hogy jó a nyelvérzéked, úgyhogy ha nem felsőfokú, akkor szerezd meg belőle a felsőfokút, és lehetőleg a többi nyelvből se add alább.

2021. szept. 25. 10:01
 12/12 anonim ***** válasza:

Hát igen sajnos ha alapfokon beszélsz 4 nyelvet azt még életrajzba se szokták beírni, mert az nagyon kevés. Ezt nem is szokták úgy fogalmazni, hogy beszélem az adott nyelvet, mert a hogy vagy meg a hol laksz az nem igazán elegendő semmihez. A középfok sem elegendő hogy azon a nyelven irodában dolgozz vagy olyan szakos egyetemista legyél, de egy jó kezdet, amire azért már komolyabban lehet építeni. Minimum közép és felsőfok között kell lenni, hogy x nyelv-szakos legyél. Mondom ezt úgy hogy 2 nyelvszakon diplomáztam + és idegen nyelveken végzem a munkám.

Ezért azt mondanám, hogy ha tényleg a nyelvekben látod a jövőd, akkor gyúrj rá még egy nyelvre, de nagyon. Az nem rossz, ha angol és még valami piacképesebb nyelvszakon vagy, a németet se beszélik már annyian itthon, mint 20 éve, így egyre keresettebb nyelv. Angol- német nyelvtanári párosítás vagy a német-töri nem rossz. Jelenleg nem keresnek túl jól a tanárok de nem lehet tudni, később mi lesz. Az eü dolgozók se kerestek régen sokat, de egyre jobban bejött a magán eü + sokan kimemtek külföldre, és nagyon sokan már jól keresnek. Tehát a jövőt nem lehet kiszámítani, az viszont nagyon fontos jelenleg, hogy mihez van kedved és mit tudnál lelkesedéssel csinálni. Erre koncentrálj.

2021. szept. 25. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!