Szociális fóbia vagy valami személyiségzavar ?
Igen ez valóban elkerülő személyiségzavar, én is ilyen voltam, de ezt ha felismerted, hogy baj van és változtatni kell akkor onnan már a neheze megvan.
A lényeg, hogy a félelmet próbáld meg kiűzni, helyére pedig szeretet vinni.
6. Nem értem, nekem egy alkalom után megmondta a doki hogy szociális fobiám van, bár nem mondott újdonságot mert addig is tudtam. Azért ez nem olyan bonyult. Milyen orvosoknál voltál te?
Menjél pszichológushoz vagy pszichiáterhez szerintem jobb szakemberek mint az itteni gyakori közönség.
Amugy nagyon hasonlít a kettő egymáshoz, ezért is kellene a diagnózis hoz egy szakember. Nem tudom van e ilyen, de rám mindkettő leírása igaz volt egy időben.
Onnantól kezdve higy tudod hogy mivel állsz szemben tudni fogod hogy hogyan javíts rajta. Terápiával, esetleg gyógyszeres segítséggel, plusz ami a legfontosabb azzal hogy akarsz gyógyulni. Ezt csak azért írom mert sokan vannak akik bezárkoznak és elhagyják magukat, de az önsajnálat kívül semmit sem tesznek magukért.
Egy szakképzett pszichoterapeuta nem fogja veled megosztani a személyiségzavarodat. Mindegyik abból indul ki egyébként, hogy amennyiben elakadtál a személyiségfejlődésben (pl. valamilyen trauma ért gyerekkorodban) akkor már csak meg kell határozni a személyiségzavarodat. De ezt több okból sem osztják meg a pácienssel, egyrészt hátráltatná a kezelés haladását, másrészt félő, hogy a páciens azonosulna a címkével.
A szociális fóbia amúgy tünet, nem szindróma. Általában valamilyen személyiségzavar tünete (elkerülő, kényszeres-rögeszmés, paranoid).
Ha ez igaz akkor jól gondolom és mindkettő volt, azért múlt időben mert ma már kevésbé produkálok tüneteket ha tömegben vagyok de a szorongás és az általános félelem megmaradt.
Volt idő amikor olyan voltam mint te kérdező csak akkor még nem tudtam hogyan javítsak a helyzetemben mert nem volt pénzem terápiára. Ezért magamat próbáltam fejleszteni, plusz olyan emberekkel barátkoztam akik kimozdítottak a kis világomból. Abból indultam ki hogy gyógyulni akarok, nem akarom hogy addig romoljon a helyzet hogy otthon kuksolok.
Ha te megteheted akkor persze nézz ki egy szakembert. Azt írtad hogy voltál orvosoknál. Milyeneknél és hánynál? Mert nekem fura hogy több orvosból egyik se tud mondani hasznos információt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!