Szed vagy szedett már valaki egyszerre többfajta antidepresszánst?
Persze a xanax csak szorongáscsökkentő pluszban mellé, abból megy 3*1mg és a 20mg escitil naponta. A xanaxot kis mennyiségben már a leglején se éreztem, valószínűleg a termetem miatt, így a legelejétől ilyen emelt adagban szedem.
Itt igazából az a kérdés, hogy az Escitil+Rexetin kombináció mit váltana ki?
4# Nehogy már jobban érts hozzá mint egy szakorvos, aki éveken keresztül ezt tanulja. Laikus vagy, nem értesz a pszichiátriához.
Kérdező, a pszichiáter tudja, hogy melyik gyógyszereket írhatja fel. Ne laikusoktól kérj véleményt az orvos helyett. Rexetint több ember - köztük én is - szed más ssri-vel.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Meglepő, nem is gondoltam volna, hogy Rexetint felírnak más ssri mellé is. Én azt szerettem volna, hogy emeljük tovább (bár elvileg papíron nem lehet, a gyakorlat meg persze más) a Scippát 25mg-ra, de arra azt mondta, hogy nem lehet a szerotonin szindróma miatt, csak ezért ugrott ez be.
5ös: azt megkérdezhetem, hogy te melyik ssri mellé szeded és mennyit a Rexetinből?
utolsó vagyok.Nem csak SSRI-k okoznak ilyet. Én Yarocent szedtem Escitillel,most már csak az Escitil van,de előtte volt még Citapram is.
Citapram és Escitil az SSRI, a Yarocen nem mégis benne van a tájékoztatójában,hogy akár önmagában akár más antidepresszánsokkal (akár ssri,akár triciklusus anidepi) szedve is okozhat szerotonin szindrómát.
Yarocen 45 mg (max adag),Citapram 30 mg (ez egy közepesen nagy adag), Escitil most már 20 mg (max adag).
A dokim azt mondta ez extrém ritka mellékhatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!