Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szed vagy szedett már valaki...

Szed vagy szedett már valaki egyszerre többfajta antidepresszánst?

Figyelt kérdés
Pánikra/szorongásra szedek 20mg escitilt, használt, de nem 100%osan, így megy még mellette xanaxból is egy nagyobb adag. A pszichiáterem azt mondta, hogy adna mellé Rexetint, mert az az egyik legszuperebb gyógyszer szorongásra és pánikra, csak én egyelőre annyit mondtam neki, hogy átgondolom. Őszintén szólva félek a melléhatásoktól, szerotonin szindróma nem lehet ilyenkor például, ha már két fajtát szedek, ráadásul az escitilből a maximális adagot? Kinek milyen tapasztalatai vannak? Érdemes lenne kipróbálni amit ajánlott?

2021. szept. 10. 12:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
De a xanax benzodiazepin nem ssri gátló , miből mennyit szedsz?
2021. szept. 10. 13:10
 2/11 A kérdező kommentje:

Persze a xanax csak szorongáscsökkentő pluszban mellé, abból megy 3*1mg és a 20mg escitil naponta. A xanaxot kis mennyiségben már a leglején se éreztem, valószínűleg a termetem miatt, így a legelejétől ilyen emelt adagban szedem.

Itt igazából az a kérdés, hogy az Escitil+Rexetin kombináció mit váltana ki?

2021. szept. 10. 13:36
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagy eséllyel semmi rosszat. Kezdjük ott, hogy a pszichiáter egy szakorvos, aki nem ír fel egymással ütköző gyógyszereket... A két gyógyszer hatóanyaga között nem lép fel interakció. Rexetint egyébként is gyakran írnak fel egyéb antidepresszánsok mellé, ha az illető pánikbetegségben vagy valamilyen szorongásos zavarban is szenvef.
2021. szept. 10. 13:48
 4/11 anonim ***** válasza:
29%
Jogos a kérdés , én 20mg rexetint és xanaxot szedek , most 2×0,25mg de volt 3×0,5mg is , a xanaxot nem érzem meg , a rexetint is csak annyiban h néha ásitozom , álmos vagyok. Nem tudom elég érdekes a 2 ssri , mért nem az adagot emeli az orvos , szerintem jobb minnél kevesebb külömböző gyógyszert szedni, mert lehet tudni h mit okoz , én erre ráfáztam , annyi gyógyszert szedtem h mindenki másra fogta miért alacsony a pulzusom , végül a vérnyomáscsökkentő volt a legvalószínűbb , de azt elhagyva is alacsony maradt.
2021. szept. 10. 13:49
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

4# Nehogy már jobban érts hozzá mint egy szakorvos, aki éveken keresztül ezt tanulja. Laikus vagy, nem értesz a pszichiátriához.

Kérdező, a pszichiáter tudja, hogy melyik gyógyszereket írhatja fel. Ne laikusoktól kérj véleményt az orvos helyett. Rexetint több ember - köztük én is - szed más ssri-vel.

2021. szept. 10. 13:56
 6/11 anonim ***** válasza:
5-ös nyilván így van , én arra céloztam jobb inkább kevesebb gyógyszert szedni. De majd a kérdező eldönti.
2021. szept. 10. 14:04
 7/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Meglepő, nem is gondoltam volna, hogy Rexetint felírnak más ssri mellé is. Én azt szerettem volna, hogy emeljük tovább (bár elvileg papíron nem lehet, a gyakorlat meg persze más) a Scippát 25mg-ra, de arra azt mondta, hogy nem lehet a szerotonin szindróma miatt, csak ezért ugrott ez be.

5ös: azt megkérdezhetem, hogy te melyik ssri mellé szeded és mennyit a Rexetinből?

2021. szept. 10. 14:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is féltem a szerotonin szindrómától,de a dokim azt mondta extrém ritka az előfordulása.
2021. szept. 17. 09:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Utolsó, te mit, melyik ssri-ket szeded együtt?
2021. szept. 17. 10:53
 10/11 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.Nem csak SSRI-k okoznak ilyet. Én Yarocent szedtem Escitillel,most már csak az Escitil van,de előtte volt még Citapram is.

Citapram és Escitil az SSRI, a Yarocen nem mégis benne van a tájékoztatójában,hogy akár önmagában akár más antidepresszánsokkal (akár ssri,akár triciklusus anidepi) szedve is okozhat szerotonin szindrómát.

Yarocen 45 mg (max adag),Citapram 30 mg (ez egy közepesen nagy adag), Escitil most már 20 mg (max adag).

A dokim azt mondta ez extrém ritka mellékhatás.

2021. szept. 17. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!