Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik olyan nyugtató, amire...

Létezik olyan nyugtató, amire nem lehet rászokni?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy lehet-e olyan nyugtatót kapni valahol, ami nem gyógynövény-alapú (azt olvastam, azok nagyrészt semmit sem érnek), de mégsem lehet rászokni, mint pl. a Rivotrilra vagy a Xanaxra.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2021. szept. 4. 16:04
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Erosebb nyugtatok kozul nincs olyan, aminel ne lenne meg a fuggoseg veszelye.
2021. szept. 4. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
62%
azért a gyógynövény alapúra sem mondanám, hogy szart sem ér
2021. szept. 4. 16:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Létezik, a tofizopam hatóanyagú Grandaxin, illetve a buspiron hatóanyagú Spitomin, bár ezek hatása erősen megkérdőjelezhető, például a pánikbetegség okozta szorongást egyik sem csökkenti és egyéb hatásosságukban bőven elmaradnak a többi benzodiezapintől (mint például a Xanax vagy Rivotril).
2021. szept. 4. 17:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A Grandaxinról mintha már hallottam volna egyszer, majd utánanézek még😄

2021. szept. 4. 20:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem létezik.

Maga a "nyugalom" az amit az ember nem tud az ember elérni.

Van aki be van feszülve, vagy csak túl stresszes, vagy nem tud helyzeteket kezelni..

Erre bevesz valamit...

buummmm

A probléma meg van oldva.

Akármilyen "segédeszközt" is használt, és akármit is segített az x vagy y szer, mert a kiváltott hatást nem önmagától érte el, hanem az adott szer váltotta ki.

Ha legközelebb is hasonló hatást akar kiváltani, akkor megint benyomja. Aztán jópár alkalom, és

pufff

Már ki is alakult a függőség...

2021. szept. 5. 07:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Létezik például még az Atarax, Hidroxizin hatóanyaggal. Én alváshoz szedtem több évig mégsem szoktam rá.
2021. szept. 5. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!