Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alvás előtt mindenféle képeket...

Alvás előtt mindenféle képeket látok és hangokat hallok. Mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Úgy kell elképzelni, hogy csak este van ez, amikor lefekszem aludni és lecsukom a szememet. Mintha hamarabb kezdenék el álmodni, mint aludni. Ilyenkor összefüggéstelen mondatokat hallok, számomra ismeretlen személyektől. Például: tedd el azt a dobot. Told el azt az autót.

Fogalmam sincs, hogy ezek honnan pattannak elő. Szoktam magam előtt látni egy karikát, vagy kört, ami folyamatosan elnyel, mintha egy optikai csalódás lenne.

Van, hogy ezek miatt nem tudok elaludni egyhamar, mert megzavarnak.

Napközben semmi ilyen nincs. Érdekességképpen, egyszer volt olyan, hogy 72 órán át nem aludtam, úgy az 50. óra ébrenlét után már nappal is tapasztaltam ezeket, nyitott szemmel.

Mi lehet ez? Nem drogozom. Ráadásul kiskorom óta van ez a jelenség.

2021. aug. 28. 09:38
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Azért ez kicsit megnyugtatott. :D
2021. aug. 28. 11:15
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez az "előjele" annak, hogy hamarosan elalszol.

Nálam is elő szokott fordulni. Van, hogy mindennap, van amikor olyan fáradt vagyok, hogy percek alatt elalszok. Előfordul, hogy én gondolok dolgokra (pl. mi történt aznap vagy egy adott dologra). De az is előfordul, hogy csak lefekszek, és várom, hogy elaludjak, ekkor random dolgok szoktak bevillanni. De olyan is fordult már elő, hogy tudtam, hogy álmodok, mert félig "ébren" voltam még.

Szóval szerintem az általam tapasztalt és az általad leírtak alapján ezek az alvás előtti időszakot jelentik, amikor az agy alvó üzemmódba kapcsol, ami ugye nem másodpercek töredéke alatt játszódik le, ezért vannak ezek a dolgok.

2021. aug. 28. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!