Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyakori hányinger, olykor...

Gyakori hányinger, olykor hányás mitől lehet?

Figyelt kérdés

kb 3-4 éve diagnosztizáltak nálam, depressziót, pánikbetegséget, borderline-t....folyamatos gyógyszeres kezelést kaptam...Végül xanax függőség miatt pszichiátrián kötöttem ki...akár napi 10mg is le ment..kb 1 éve teljesen elhagytam a xanaxot....egyéb dolgaim nem nagyon változtak, viszont mentálisan sokkal jobban vagyok és nagyon sokat javultam, viszont ez a fránya hányinger rendszeres, néha hányok is....

Általában reggel a legroszabb, minden ébredés után hányingerem van, ezt folyadékkal (vízzel) próbálom enyhíteni..fél percenként iszok egy kortyot és várok, hogy elmúljon, néha nem sikerül és hányok. De bármikor napközben vagy este is előfordul gyakran, de az nem olyan rendszeres, mint a reggelek.

Ez mitől lehet? Mi lehet ez? Mit lehet ellene tenni?

2021. aug. 27. 12:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
62%
°lányként
2021. aug. 27. 12:57
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem szoktam figyelni a köhögésemre, hogy mikor, hogy köhögök, mert dohányzok már lassan 10 éve, az attól is szokott lenni, na meg a füves cigitől...szóval annyira nem figyelek oda, hogy mikor köhögök...így nem tudom, hogy evés után konkrétan szoktam-e köhögni...lefekvéskor biztos, hogy szoktam...de nem tudom, sok egyéb tényező is befolyásolhatja ezt nálam.

10# Az a baj, hogy sokszor egy korty italtól is hány ingerem van, vagy a cigitől vagy fogkefétől stb...és hát ott azért lenyomják...félek, hogy rosszul lennék és hánynék, na meg ahogy ismerem magam egy pánikroham is garantált lenne akkor... Lehet kibírnám, sőt biztos vagyok benne..de ismeretlen számomra és csak negatív élményt hallok ismerősőtől erről a vizsgálatról...ezt a rengeteg hányingert meg hányást meg már ismerem elég jól....hozzá is szoktam, régen nagyon meg viselt a hányás, manapság már nem...de attól még ez nem normális és nem oké....mindenkinek köszönöm a válaszát! Még talán annyit, hogy amikor el mentem ezzel orvoshoz amikor fel írta a savlekötőt akkor megkérdezte, hogy tartok-e valami betegségtől, mint pl a fekély vagy ilyesmi...mondtam neki, hogy nem és most is csak a noszogatás miatt jöttem el...de szerintem ő azt gondolta, hogy de tartok attól, hogy valami komoly...no meg erősen lebaszott az életformám miatt...ami volt akkor! :D Tényleg hálás vagyok a válaszokért és köszönöm!

2021. aug. 27. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!