Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Valaki tud jó pszichológust...

Valaki tud jó pszichológust Mosonmagyaróváron?

Figyelt kérdés

Gyermekkorom óta járok, és egyikük sem bizonyult megértőnek, nemhogy nem nyugtattak meg, teljesen toxikus volt a velük való “kapcsolatom.”

Egy ideje nem járok, volt egyfajta elképzelésem, hogy majd helyrehozom magamat, tanulok egy-két dolgot, önfejlesztek, megpróbálkozom a párkapcsolattal, mert valahogy mindig is magányosnak éreztem magamat.

Túl sok kudarc, visszautasítás ért az elmúlt 3 évben, és akárhogyan erőlködöm, vergődöm, egyre üresebb vagyok.

Mivel fizetős pszichológusnál még nem voltam, gondoltam megpróbálok valakihez elmenni, aki meghallgat és nemcsak kötekszik, nem rúg belém még kettőt. Érzem, hogy ezt nem fogom bírni, de abban sem vagyok biztos, hogy tudnék-e egyáltalán beszélni róla. Egy próbát megér, mert már nincs vesztenivalóm.

Köszönöm, ha segítetek...

2021. aug. 19. 09:37
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
A fizetos pszichologus ugyanugy a tankonyvet mondja fel mint a tb-s, csak lehuz havi 60.000 fttal. Semmi kulonbseg nincs koztuk.
2021. aug. 19. 09:52
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Inkább barátokat keress, akik meghallgatnak, segítenek. Többre mész vele mint egy pszichológussal, aki mindezt csak azért teszi meg, mert fizetsz neki (akár TB-n keresztül, akár közvetlen). Nyilván ők nem szakemberek, de talán pont ezért is jobb, mert nem egy sablon reakcióval találod magad szembe, ami neked nem jó, hanem valódi véleménnyel.
2021. aug. 19. 09:57
 3/7 A kérdező kommentje:

Igazatok van...

2# Barátokat sem tudtam szerezni. Tényleg nem látok más megoldást arra, hogy valaki beszélgessen velem.

2021. aug. 19. 10:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Én beszélgetek veled, ha szeretnéd. Mondta már valaki régebben, hogy jobb vagyok mint egy pszichológus. Szóval ki vele, mi a gond?
2021. aug. 19. 10:31
 5/7 anonim ***** válasza:

En is hasonlo cipoben jarok/jartam.

Valoban tudsz beszelgetni pszichologussal, de o nem igy all a dologhoz. Te csak egy ujabb kliens leszel.

Raadasul o nem ugy fog allni a dologhoz, hogy szivesen lat teged meg szivesen dumal veled, hanem neki van egy celja veled kapcsolatban es celorientaltan fog veled viselkedni. Tovabba, nem viselkedhet tul "baratsagosan", mert van egy hatar ameddig elmehet.

Azon a hataron kivul meg marhara nem fogod foglalkoztatni, nem fog torodni veled, max a penz miatt hogy kitoltodjon az a 45 perc.

Ez nem lesz ugyanolyan mint egy kotetlen beszelgetes egy ismerossel, haverral.

Ki fogsz fizetni 10 - 20e forintot alkalmankent, 45 percre (az lo*asz) majd hazamesz es mivel te csak beszelgetni akartal, ez boven nem lesz elegendo mert meg mindig maganyos vagy.

Szerintem innen ered a toxikus kapcsolatod a pszichologusokkal, hogy te elvarsz valamit toluk, mert vegre megkapod amire vagytal, es ok pont az ellenkezojet adjak.

Torodnek veled egy kicsit, hogy utana leszarjanak.

En ertem hogy az ember ilyen helyzetben tenyleg azt nyeli amit kap, de ez csak az en tanacsom, mert en mar kitapostam ezt az utat.

Hogy mi a megoldas? Szerintem harom opcio van...

a, Hozzaszoksz valamilyen szinten a maganyhoz

b, Elkezdesz online tarsasagokba jarkalni, majd ugy epitesz kapcsolatot

c, Megkeresed magadban, hogy miert vagy olyan amilyen es te is celorientaltal mesz terapiara hogy ezt fejleszd

Nem tudom oszinten milyen pszichologusoknal voltal, hogy mennyire idiotak vagy mennyire csak celorientaltak es ahogy leirtam, te neked ez nem tetszik, de keress esetleg kozelebbi nagyobb varosokban ahol nagyobb a valasztek. Esetleg BP, hetente 1x?

foglaljorvost.hu-n rentegeg pszichologus fent van viszonylag jo aron.

2021. aug. 19. 10:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Frauhammer Alexa
2021. aug. 19. 14:20
 7/7 anonim válasza:
Csog Blanka
2022. dec. 24. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!