Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kezdek leépülni. Mit tegyek?

Kezdek leépülni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eléggé hajlamos vagyok ráfüggni különböző drogokra. Valószínűleg borderline vagyok (nem részletezném) tipikusan az vagyok aki sokkal többre is képes lenne viszont akadályoznak a drogok. Nem kell komoly kábítószerekre gondolni. Főleg a dezodorra és a töltőgázra függtem rá 17 évesen. Képes voltam leállni vele viszont pár napra újra kipróbáltam és egyszerűen visszaestem. Hiba volt újra csinálni. Ez tudatosult bennem és tényleg azon vagyok hogy soha többet, és ennek nincsen amúgy nagy akadálya mert nem okoznak ezek komoly fizkai függőséget, ha egyáltalán okoznak. A kérdésem az, hogy hogyan tudnék a lehető leggyorsabban felépülni? Miket csináljak hogy ismét jó legyen mondjuk a memóriám, jobban érdekeljenek a kockázatok különböző szituációkban, jobb legyen a számolási és a probléma megoldó képességem. Ergó hogyan legyek okosabb? Olvassak? Sportoljak? Dolgozzak? Kétségbe vagyok esve. Úgy érzem már maradandó károkat szenvedett az agyam amiket nem tudok visszahozni, pedig ez nem teljesen így van hiszen még fiatal vagyok. Most kéne tegyek a javulásért. Hiszem hogy még nem késő. Mit tegyek?

2021. aug. 9. 19:15
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítő szándékú válaszokat!

Lassan két hónapja váltottam teljesen életmódot.

Augusztus 15 óta nem szívtam semmilyen gázt. Rengeteg új hobbit sikerült beépítsek a mindennapjaimba, ami hatalmas kijelentés, mert fél éve még egyáltalán hobbijaim se voltak ezen kívül. A memóriám, és a koncentrációm is sokat javult. Visszaszereztem a motivációmat. Jelenleg dolgozok is. :)

2021. okt. 3. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!