Anyum drogozik vagy az ital miatt elment az esze?
- bárkivel agresszív… akár idős bácsi/nénikkel is a tömegközlekedésen
- pl volt olyan, hogy tudatosan össze akar veszíteni engem a lakótársaimmal
- túlzottan feledékeny
- másokat kritizál
- nem tud négykézláb összefoglalni összetett vagy egyszerű mondatokat
- nem tudja megfelelően kiejteni a szavakat… legtöbbször hadar, gesztikulál.
- nagy pupillái vannak általában
- rángatja néha a szemöldökét vagy összehúzza a szemeit
- nem tud egyszerre 2 dologra figyelni. Pl: mobilozik és többször neki megy valakinek
- a családtagjaival (anyja, testvér) rosszban van - no kontakt
- nincs állandó munkahelye
- nem figyel a másikra… folyton közbeszól vagy röhög hülyeségeken. Vagy talán feltűnési viszketettsége van.
- leszid másokat, ha valami miatt felháborodik. Megtalálja mások gyengepontjait és támad.
- sokat ivott régebben, kb naponta. Most már nem tudom eldönteni, hogy valóban részeg aznap vagy drogozik vagy egyszerűen elment az esze.
Ami még fontosabb kérdés: ilyenkor mit kell tennem? Rendőrséget, mentőt hívni? Van 4 éve egy párja. Rengeteget cigizik és iszik esténként. Sokszor veszekednek. Már késes támadás is volt. Anyum most munkanélküli. Az én idegeim nem bírják már sokáig.
Szia.
Az első legfontosabb kérdés, hogy Te hány éves vagy, és mi a helyzet apukáddal? Én a helyedben költöznék, ha már vagyok legalább 16-17 éves.
Ezek a depresszió, és a rossz lelki állapot, és a rossz nézőpont (tipikus élet és világ gyűlölő agresszív hozzáállás egyébként) egyébként, amit anyukád produkál.
Ha régebben ivott, akkor az is közre játszhat benne persze, bár most nem ezt tartanám inkább valószínűnek. Az alkohol sorozatos használata az úgymond függőség időszakában megváltoztatja az embert gyakorlatilag minden tekintetben, főként a nézőpontok helyes, vagy rossz döntés hozatalában, hogy miképp és hogyan vélekedik a dolgokról. De ugyanez van akkor is, ha az ember abba hagyja. 90%-ban enyhűlni szoktak ezek a nézetek és tünetek, és az ember elkezdi újra tisztán látni a világot maga körül.
Érzel rajta alkohol szagot? Azért minden töménynek, de még a sörnek is szaga van.
Lehet egyébként gyógyszer, például nagyon erős nyugtató, aminek szaga nincsen. Én ezt tartanám valószínűnek, hogy esetleg valamilyen gyógyszer. Azokat nem érzed.
Lehetne drog is, de például a speed rohadt büdös és véleményem szerint undorító, nem is értem hogy bírják felszívni, na mindegy.
Az ecstasynak is mint tablettának szintén van szaga, és annak is meglehetősen szar íze és szaga van, főleg ha össze rágja az illető.
De ez igaz a többi legalja sz***a is, például a kristályra.
Érzel anyukádon vagy körülötte, esetleg amikor közel van hozzád és beszél különös szagokat? Ami alkohol és drog, mindent lehet érezni szinte. Kevés a kivétel.
Ha nem, akkor nem gondolnám hogy drog vagy alkohol, esetleg gyógyszer lehet.
Nem gondolnám hogy skizofrénia lenne, mert akkor másabb lenne a viselkedése. Az másabb.
Érte őt valami trauma az elmúlt időszakban, amit nehezen dolgozott fel, vagy amit még nem dolgozott fel? Évek óta ezt csinálja már, vagy csak egy ideje? Mert akkor esetleg ez sok mindent megmagyarázna. Persze, akkor sem normális az ilyen viselkedés, de akkor már érthetőbb a dolog. A dolog ott van, hogy ha rossz lelki állapotba vagyunk, akkor hajlamosabbak vagyunk az alkoholhoz, rosszabb esetben pedig a gyógyszerekhez és a drogokhoz nyúlni. Na ezt nem szabad, főleg nem ilyenkor.
Ha már kés is előkerült... Akkor én nem igazán várnám meg a második alkalmat. Ha ez a féle viselkedés mód továbbra is fenn áll, napi gyakorisággal, akkor én szólnék a rendőröknek. Család ide vagy oda, szülő ide vagy oda. Addig, amíg nagyobb baj nem lesz. A mentőknek hiába szólsz ilyen esetben. Ha nem őrjöng, amikor a mentők kijönnek, akkor nem csinálnak vele semmit, legfeljebb ők is kihívják a rendőröket. Ha el is vinnék pszihiátriára, akkor ha ott beszámítható, akkor ugyan úgy haza engedik.
Írtad hogy 4 éve van együtt a párjával. Ő neki is ilyen a viselkedése? Esetleg ő iszik, vagy drogozik?
Ezek a válaszok sokat segíthetnek a továbbiakban.
"nem figyel a másikra… folyton közbeszól vagy röhög hülyeségeken. Vagy talán feltűnési viszketettsége van."
Tipikus... totál szét van csúszva. Nem lehet megállapítani vizsgálat nélkül, hogy milyen problémai vannak. Millióegy ilyet láttam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!