Hogyan lehet kezelni az OCD-t?
Figyelt kérdés
Borzalmasan megnyomorítja az életem, és eddig a lelkidokikkal sajnos semmire nem mentem, de gyógyszert meg nem akarok igazából szedni, mert sok ember mesélte hasonló problémákkal, hogy csak rosszabb lett utána, vagy a gyógyszer nélkül már meg sem tud lenni. Mit tudnék tenni, hogy csökkenjen ez? Kényszeres rituálék, aggresszív gondolatok, depresszió, szorongás, indokolatlan stresszelés stb... ezek jellemzik a tüneteim.2021. júl. 30. 18:14
1/2 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, csak nekem még mellé társul egy kis aggresszív gondolat is sokesetben. Egyébként, amit én tudok ajánlani, ha gyógyszert nem akarsz szedni, de valami csak jól esne. A valeriana, és abból is lehetőleg 120-240 mg-os kiszerelés nem okoz függőséget, és ezt vicc nélkül mondom, és esetleg mellé egy kis agytréning naponta mondd magadnak, hogy jól vagy, minden rendben, egészséges vagy baromi sokat segít. Nekem ezek váltak be, és a figyelemelterelés barátokkal/barátnővel/szülőkkel, vagy esetleg még a munkába. Jobbulást neked! Gyógyszert én sem ajánlom én sem akartam vele élni.
2/2 anonim válasza:
Nekem még magnézium segít, valerianát én is nyomom de annyira nem tapasztaltam vele jelentős hatást. Kávét csökkenteni kell. Még olyan sport, ami kifulladásig megy. Sajnos ezek is csak ideig-óráig segítenek, igazi megoldást én se tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!