Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tapasztaltatok hasonlót...

Tapasztaltatok hasonlót miután abbahagytátok az SSRI-t?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, szorongásra és alvás problémákra írta a fel a pszichiáter a Scippát, amiből növelve az adagot november közepe óta szedtem 10 mg-mot. Nem volt szembetűnő a változás, a heves szívdobogásaim ugyanúgy jelentkeztek, és ugyanúgy nem tudtam aludni, hogyha valami stresszes eseményen voltam túl, vagy volt soron. Azt észrevettem, hogy nem volt olyan könnyű sírni, nagyon élénk intenzív álmaim lettek, és a szexuális vágyam szinte nullára csökkent, és a jó érzések is tompábbak voltak, szóval úgy döntöttem, hogy leállok vele, ami hat héten keresztül tartott, és most már 9 napja, hogy nem szedem. És azt tapasztalom, hogy sokkal erőteljesebb minden érzelem, amit megélek. A jók is eksztatikusak, viszont kábé mindenen el tudom sírni magam, és most is itt sírok vagy fél órája, valamivel könnyebb lett a testem, de még mindig úgy érzem, hogy nem jött ki minden. Egyszerűen olyan szintű lelki fájdalmakat élek át, hogy hihetetlen. Az is igaz, hogy a ciklusom végén vagyok, és ilyenkor alapból mindig rendkívül érzékeny vagyok, de most ez jól intenzívebb, mint máskor.

Ti éltetek meg hasonlót?

2021. júl. 29. 01:02
 1/5 A kérdező kommentje:
jóval*
2021. júl. 29. 01:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Hirtelen nem szabad abbahagyni az antidepresszánst, minimum felezni kell a dózist 2 hetente. Én más elvonási tüneteket tapasztaltam mint te. Én azért hagytam abba mert nem tudtam aludni. Én is ezt az antidepresszánst szedtem.
2021. júl. 29. 07:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem hirtelen hagytam abba, nagyon fokozatos volt a folyamat, ezért is írtam, hogy hat hétig tartott, hogy leálljak vele.
2021. júl. 29. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen ez jellemző ha leálsz vele. Én is scippát szedtem nagyjaból ugyanezek a tünetek voltak vagy rosszabbak. Az antidepresszáns ilyen eltompítja az érzéseket, és utána sokkal intenzívebben éled meg őket. De veszélyes egyedül leállni vele próbáld meg elterelni a figyelmed, egy napirendet beállítani sportolni ilyenek.
2021. júl. 29. 12:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Igazából rájöttem, hogy tényleg sok köze volt a menstruációmnak hozzá, csak furcsálltam, mert egy kicsit későbbre vártam. De most, hogy megjött már sokkal jobban vagyok. Korábban is volt konkrétan olyan, hogy egész nap teljes letargiában voltam, és estére megérett az, hogy sírjak, és miután sírtam, észrevettem, hogy megjött, és nem ez volt az egyetlen ilyen alkalom, szóval nagyon különös hatással tud lenni ez rám.
2021. júl. 29. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!