Sokszor mondták rám (otthon is, és máshol is), hogy nem vagyok normális. (zárkózott vagyok, társaságban nem tudok megszólalni) Lehet hogy ez miatt nem merek nyitni (meg már nem is tudom hogyan kell) mások felé?
Figyelt kérdés
2021. júl. 25. 20:12
2/6 anonim válasza:
Olyanra ne is gondolj hogy nem vagy normális. Én sem merek nagyobb társaságban beszélni illetve sosem kezdeményezek emiatt a barátkozás is nehezen megy. Ez nem azt jelenti hogy én vagy te vagy esetleg bárki más ne lennénk normálisak :D Egyszerűen csak zárkózott típus vagy. Fejleszd a szociális készségeidet, próbálj meg nyitni mások felé, persze tudom ez nehéz, velem is ez van, de hidd el ha valamit nagyon szeretnél akkor azt el tudod érni :D
3/6 anonim válasza:
például már az is egy nyitás mások felé, hogy ide leírtad. Az első lépés már meg is van. Apró lépésekkel sok minden elérhető. Ma még csak itt, holnap egy köszönöm, egy idegennek, mert tartotta az ajtót, aztán rendelsz egy kávét egy étteremben, és lassan észre sem veszed, hogy emberekkel beszélgetsz, és figyelnek rád. Csak így tovább..
4/6 A kérdező kommentje:
Most kezdtem járni pszichiáterhez. Azért gondolom úgy hogy nem néznek normálisnak, mert pl: a boltban elmondják mit hogyan főzzek, vagy próbálnak ellátni tanácsokkal (amit nem kértem), hogy legyek életrevalóbb mert soha nem lesz munkám, amikor meg elmentem dolgozni akkor azt mondták hogy nem való nekem az a munka, (fizikai munka) mondták hogy el fogok ájulni meg ilyenek. Pár éve volt hogy a sulban az osztályból mente át asszem hármasával az egyik műterembe, én is felálltam hogy megyek mondja a tanár hogy:"te hova mennél.. (valaminek becézett de már nemlékszem) és ezt nem jó szándékból/kedvességből mondta.
Otthon meg régóta megkaom h hülye vagyok
2021. júl. 25. 20:45
5/6 anonim válasza:
Az, hogy otthon mondják rád, hogy hülye, nem túl támogató környezet, nem is gondolom, hogy ragaszkodnál mindenkihez. Ha esetleg megpróbálnál másfajta munkát(kevésbé fizikait, inkább talán eladó, vagy raktári), kicsit messzebb keresni(ahol már nem ismernek a boltban), és ha összejön, közelebb költözni, egy albérletbe, akár egyedül egy szobába, vagy egy baráttal, egy lakásba..sokkal inspirálóbb lehetne.
6/6 anonim válasza:
Hát ezt én sem nagyon tudom így elfogadni. Rengeteg féle ember van. Általában a legtöbben a középút környékén vannak. Elég sokat beszélgetnek. Ezt is várják el úgy nagy általánosságban mindenkitől. Nekem is sokszor mondták, hogy zárkózott vagyok, nyissak, beszélgessek. De ha egyszer zavar az egész felhajtás?! Nagy tömegben én sem tudok feloldódni. Csak kis baráti körben megy. Általában piával. Az segít. De a végén elindulok az önsajnálat rögös útján, és az meg elrontja a hangulatot. Sajna ilyen vagyok, én ezen nem akarok nagyon változtatni, mert úgy érzem, hogy akkor saját magamat hazudtolnám meg. Nem olyan vagyok, nem akarom megjátszani magam. Ha nagyon zavar téged ez az egész, a doki jó megoldás lehet. Nekem is mondták, hogy kéne, és bele is mentem, hogy elmegyek egyszer. De nem szántam rá magam. Igazándiból felesleges pénzkidobásnak tartom kissé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!