Hogyan lehet a nárcisztikus szülőt hatékonyan tolerálni? Tippek/tanácsok?
Anyám egy igazi sz*rkeverő, szándékosan manipulálja a környezetét, hogy elérje a céljait. A napokban az is kiderült, hogy patológiás hazudozó. Nem tetszett neki, hogy eljegyeztek és boldog vagyok a barátommal, ezért most azon ügyeskedik, hogy szétmenjünk. Először azt találta ki, hogy keresztanyum nem örül az eljegyzésnek, majd azzal jött, hogy a rokon, akivel véletlenül összefutottam a tömegközlekedésen azt mondta neki, hogy mennyire nem illünk össze a párommal. Nyilvánvalóan dühös lettem, mert annyira hihetően mondta, hogy leírtam keresztanyumnak és a rokonnak is, hogy törődjenek a maguk dolgával. Persze kiderült, hogy anyám mindezt azért találta ki, mert nem akarja, hogy összeházasodjunk a párommal. Képes volt hamis állításokat tenni, olyanokat, amiket ezek az emberek a büdös életben nem is mondtak. Kiderült, hogy keresztanyum kifejezetten örül az esküvőnek.
Nagyon kiakadtam, de csak az ütötte ki a biztosítékot, amikor még engem vádolt meg azért, amiért dühös lettem rá. Mindent a fejemhez vágott, hogy úgyis el fog hagyni a párom, senkinek sem kellek, ilyen vagyok, olyan vagyok, saját magát viszont képtelen észrevenni. Az egész családban keveri a sz*rt, és még neki áll feljebb. Sajnálom, hogy levelet írtam annak a szerencsétlen rokonnak, aki semmiről nem tehet. Jól beégtem a hazugságai miatt.
Mit csináljak? Ugyanis minimalizáltam vele minden kontaktust, mostantól egy forintot sem kérek tőle, de ő ennek ellenére is ott tesz keresztbe, ahol tud. Persze ő soha nem hibás, és gyakorlatilag annyit hazudik, hogy arra sem emlékszik, mit hazudott legutoljára.
Már nem bírom tovább, eddig mindig mindenben kritizált, de képes voltam ignorálni, most már viszont hazudozik is.
Narcisztikust csak úgy tolerálhatsz, ha a talpát nyalod, meg hízelegsz neki, de ha csak egy sor hízelgés kimarad, dögölj meg, azt mondja.
Szóval sehogy sem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!