Benzodiazepine (Xanax, Rivotril, Seduxen, Loranxil...) elvonás okozott-e valakinek mellkasi fájdalmakat, görcsöket mellkas tájékán? Elmúlt miután abbahagytátok teljesen?
Igen, szívultrahang, EKG, tükrözés már megvolt. Semmi problémát nem találtak, minden értékem rendben volt 1 éve.
Az előtt szedtem össze-vissza hatalmas adagokat, hetente, naponta, ezek után egy darabig nem szedtem annyit (1-2 hét), ezután szerintem elvonási tüneteim voltak, azóta nem jöttek rá mi a bajom, így feltettek egy kisebb adagra, ami enyhítette a tüneteimet, ezt mindennap szedem, de tolerancia alakulhatott ki, így úgy döntöttünk, hogy abbahagyjuk, lassan csökkentem.
A legkellemetlenebb tüneteim közé tartozik a szívdobogás érzés, végtagokban lüktető vér érzése, mellkasi fájdalmak, szívritmuszavar.
Olvastam, hogy másnál is ugyanez előfordult, de biztos szeretnék lenni benne, hogy elmúlnak a megvonás után, hátha motiváltabb leszek.
Sajnos a dózistól és attól is függ, hogy mennyi ideig szeded.
Azt gondoltam, hogy biztonságos a szedése, így 3,5 és 4,5mg. Rivotrilokat is bekapkodtam, de ha tájékoztatnak, hogy ez ennyi problémát tud okozni, akkor nem lennék ebben a helyzetben.
Tudok olyat, akinek életveszélyes elvonási tünetei voltak, hallucinációktól kezdve, katatóniáig, így mégis szerencsésebbnek érzem magam.
7# Felesleges lecseszni a kérdezőt...
A betegtájékoztató is leírja, hogy ha az előírt adagban szeded, akkor is hozzászoksz rövid időn belül.
Ezek a gyógyszerek igenis "rosszak", mert rövid időn belül függőséget okoznak. Itt nem csak a beteg a hibás, aki nem olvassa el a betegtájékoztatót. Az orvosok a benzodiazepineket gyakran felelőtlenül írják fel, nem tájékoztatják megfelelően a pácienst. A nyugtatók olcsók, mert az állam erre ad támogatást ahelyett, hogy a bizonyítottan hatékonyabb pszichoterápiás ellátást finanszírozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!