Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Benzodiazepine (Xanax, Rivotri...

Benzodiazepine (Xanax, Rivotril, Seduxen, Loranxil...) elvonás okozott-e valakinek mellkasi fájdalmakat, görcsöket mellkas tájékán? Elmúlt miután abbahagytátok teljesen?

Figyelt kérdés

2021. júl. 15. 14:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez simán lehet attól hogy a szorongás az elvonás alatt visszajön. Ugyanakkor szervi probléma is lehet mögötte: kivizsgáltak már?
2021. júl. 15. 14:34
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, szívultrahang, EKG, tükrözés már megvolt. Semmi problémát nem találtak, minden értékem rendben volt 1 éve.

Az előtt szedtem össze-vissza hatalmas adagokat, hetente, naponta, ezek után egy darabig nem szedtem annyit (1-2 hét), ezután szerintem elvonási tüneteim voltak, azóta nem jöttek rá mi a bajom, így feltettek egy kisebb adagra, ami enyhítette a tüneteimet, ezt mindennap szedem, de tolerancia alakulhatott ki, így úgy döntöttünk, hogy abbahagyjuk, lassan csökkentem.

A legkellemetlenebb tüneteim közé tartozik a szívdobogás érzés, végtagokban lüktető vér érzése, mellkasi fájdalmak, szívritmuszavar.

Olvastam, hogy másnál is ugyanez előfordult, de biztos szeretnék lenni benne, hogy elmúlnak a megvonás után, hátha motiváltabb leszek.

2021. júl. 15. 14:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem pár nap után már nem voltak elvonási tüneteim, de nem ilyen erőseket produkáltam.
2021. júl. 15. 14:54
 4/8 A kérdező kommentje:

Sajnos a dózistól és attól is függ, hogy mennyi ideig szeded.

Azt gondoltam, hogy biztonságos a szedése, így 3,5 és 4,5mg. Rivotrilokat is bekapkodtam, de ha tájékoztatnak, hogy ez ennyi problémát tud okozni, akkor nem lennék ebben a helyzetben.

Tudok olyat, akinek életveszélyes elvonási tünetei voltak, hallucinációktól kezdve, katatóniáig, így mégis szerencsésebbnek érzem magam.

2021. júl. 15. 15:02
 5/8 anonim ***** válasza:
El fog múlni, csak sajnos több hónap kell hozzá. Az a baj, hogy te nagy adagokat szedtél sokáig - ráadásul össze-vissza -, ezért az elvonási tünetek is erősebbek és tovább is tartanak. Én kb. 2 hónapig 0,5 mg-ot szedtem 2-3x egy nap. Nem voltak súlyos elvonási tüneteim, de 2-3 hónap volt mire megszűntek.
2021. júl. 15. 15:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy neked már nincsenek elvonási tüneteid, remélem, aki olvassa, felfogja tudni majd fogni ezeknek a szereknek a kockázatát.
2021. júl. 15. 15:43
 7/8 anonim ***** válasza:
5%
A kockázatokat jelentősen csökkenteni lehet ha nem ész nélkül, össze-vissza szedi az ember... Már megbocsáss, magadnak kavartad a szart, de ettől a gyógyszerek nem rosszak. A betegtájékoztató meg egyértelmű a kockázatokról. Csak be kéne tartani az adagokat, mert ez nem cukorka, nem véletlen hogy nem adják ki csak úgy.
2021. júl. 15. 15:47
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

7# Felesleges lecseszni a kérdezőt...

A betegtájékoztató is leírja, hogy ha az előírt adagban szeded, akkor is hozzászoksz rövid időn belül.

Ezek a gyógyszerek igenis "rosszak", mert rövid időn belül függőséget okoznak. Itt nem csak a beteg a hibás, aki nem olvassa el a betegtájékoztatót. Az orvosok a benzodiazepineket gyakran felelőtlenül írják fel, nem tájékoztatják megfelelően a pácienst. A nyugtatók olcsók, mert az állam erre ad támogatást ahelyett, hogy a bizonyítottan hatékonyabb pszichoterápiás ellátást finanszírozzák.

2021. júl. 15. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!