Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem képes senki leírni,...

Miért nem képes senki leírni, hogy hogy segített neki a pszichológusa?

Figyelt kérdés

Csomó helyen keresgéltem, hogy találjak 1-2 példát, de semmi.

Itt is találtam ilyesmi kérdést, de arra sem válaszolt senki.

Olvastam könyveket is, de az író (pszichológus(ok)) mindig csak annyit írnak, hogy együtt megoldottuk a problémát.

Oké azt értem, hogy neki ez üzlet és azt akarja, hogy menj el hozzá, meg nyilván van akinek komplikáltabb gondja van, de akkor is. Egy példát sem írnak. Sőt sokszor annyit ír, hogy egy ismert terápiás modszert alkalmazott, de, hogy mit, az nem írja le! (Még a nevét sem!)

Ha esetleg van itt olyan akin segítettek, az kérem írja már le, hogy mi volt a gondja, és hogy lett jobban. Miket kellett tennie, miről beszélgettek, mitől kezdett jobban lenni?

Köszönöm!

2021. júl. 6. 19:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
73%
Az a baj, hogy ez nem olyan dolig mint az autószerelés, hogy ha szar a fék, akkor kicserélni a tárcsát és a fékbetétet és ez a megoldás az összes kocsin. A mentális baj mindenkinél más, más erősségü, másban gyökerezik és mindenkinek más segített.
2021. júl. 7. 12:07
 12/14 anonim ***** válasza:
72%
Én pszichológus végzettségű vagyok, de nem dolgozom benne. de meg kell mondjam, nem mindegy kihez fordulsz, mert sok van aki a hatad mogott nevet rajtad, kigunyol stb, vagy nem hisz neked, magabol indul ki,akaratlanul is a sajat vilagkepe felol iteljezik. En nagyjabol 50-100 pszichologusbol kb 10-20 olyat ismertem, akinek a szive, joindulata, vilagkepe is telhesen rendben volt cagy legalabbus torekedett ra. Hozzajuk elmentem volna, a tobbihez nem.
2021. júl. 9. 10:14
 13/14 anonim ***** válasza:
54%

12-essel értek egyet. Én is ismerek maganeletembol pszichologusokat, és pontosan ez van. Amig megy a fizetett ideje addig persze nem ítélkezik, meg tartja magát, de ő is csak ember és az emberek hát gyarlok. És bizony a terapiaba is sokat beletesz a saját szemelyisegebol.

Szuperviziokat meg hagyjuk konkrétan van ismerősöm aki úgy pszichológus hogy mellette borderline.

Szerintem vannak gondolatok amiket jobb elfelejteni, nem megbeszélni valakivel aki a pénzért cserébe nem botrankozik meg.

2021. júl. 27. 13:20
 14/14 anonim ***** válasza:
43%
A borderline gyogyithatatlan. Rengeteg borderes orvos van pl..vagy autista,diszlexiás stb.
2021. júl. 27. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!