Pánik az oltásoknál. Mit tudnék csinálni?
16 éves fiú vagyok. Tegnap mentünk anyámmal oltásra (ő kísért el) és bepánikoltam. Egy pánikroham szerű valami lehetett. Kívűlről valószínüleg úgy néztem ki, mint egy 6 éves, hisztiztem, üvöltöttem, csapkodtam. Az érzést nehéz leírni, de megpróbálom. Nem tudok gondolkozni, halál félelemmel menekülnék el, bármit megtennék csak ne oltsanak, a tűtől rettegek, de hiába tudom, hogy nem lesz semmi bajom, nem fáj annyira ilyenkor nem tudok gondolkodi, szédülök és úgy érzem nem segítenek, elárulnak és hagynak szenvedni.
A Betesda gyerekkórhazban volt az oltópont, a nővérek segítőkészek voltak és kedvesek, végül nagynehezen sikerült beoltani. Sosem viseltem jól az oltásokat, mindig ez lett a vége. Emlékeim szerint egyszer volt egy hónapig minden héten oltás, akkor kaptam valami gyenge nyugtatót, akkor jobban ment. Hogyan tudnám ezt a félelemet legyőzni? 2. Oltás előtt vegyek be nyugtatót? Más is van/volt így? Ilyen idősen már nagyon cikinek érzem ezt, de nem tudok mit csinálni. Légyszíves csak értelmes válaszokat írjatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!