Bipoláris affektív zavarral mik a lehetőségek a munkára, életminőségre? Sorstársak véleménye érdekelne.
Ne aggódj, a megfelelő gyógyszerek beállításával teljesen tünetmentes lehetsz. A bipoláris zavar nem akadályoz meg abban, hogy orvos legyél. Hidd el sajnos több orvosnak van valamilyen mentális zavara - tudok olyanról aki skizofrén -, akik ennek ellenére kiváló szakemberek. A megfelelő gyógyszek beállításával ez nem akadályozza a munkájukat.
(Én Kventiaxot és Lamolepet szedek. A Liticarb nálam nen vált be és sok mellékhatása is van.)
6# A kventiaxtól nem fogsz feltétlenül hízni - én egy dekát nem híztam pedig 200 mg-on vagyok -. Az étvágyat megnöveli. Akkor hízol ha egészségtelenül táplálkozol és nem sportolsz. Az arra hajlamosaknál lelassíthatja az anyagcserét, ezért a sportra és az étkezésre mindenképp oda kell figyelni!
(Azt mellékesen megjegyzem, hogy az összes antipszichotikum mellékhatásai között ott szerepel a hízás.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!