Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Önmagad megemberelése vs....

Önmagad megemberelése vs. terápiára járás közt nagy a különbség?

Figyelt kérdés

Tehát, sok helyzetre csak azt mondjuk, hogy

- "Ilyen az élet",

- "Sajnos ezt le kell fogadni",

- "Ez van, már sosem lesz olyan mint régen, de lehet valami jó is kisülhet belőle"

Mitől jobb az, ha a terápián beszélgetek és kérdésekkel kibontjuk az eredendő okokat, és ott elmondja a pszichológus, hogy "Hát, de azt csak te gondolod úgy, valójában az nem úgy van.."

Meg tudom fordítani a gondolkodásomat önmagam is, főleg egy jó alvás után ,vagy valami jó történik, vagy elmegyek futni. Ezek azok a dolgok amikkel lehet valamiket kezdeni

De valami megjelenésbeli dolog amit a mai technológia nem képes javítani eddig, és ezzel kapcsolatban érez valaki szorongást, ezek ellen, az, hogy a pszichológus elmondja, hogy "van akinek meg az jön be".

Nos..ezt én is le tudom rendezni magamban, nem feltétlen vagyok persze előrébb, amíg ezt fizikai való életben is megtapasztalom, tehát, hogy valaki elfogad úgy ahogy, de attól még, hogy egy pszichológus szájából hallanám ugyanezt attól nem lennék előrébb az önelfogadásban

2021. jún. 22. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen megjelenésbeli javíthatatlan dologra gondolsz? ( privátban is írhatod, ha itt nem szeretnéd)
2021. júl. 1. 07:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Magamtól soha nem jutottam olyan felismerésre, amire a pszichológusom rávilágított. Még a terapeutával együtt is nehéz lebontani a falakat, amivel véded magad a szüleidet vagy éppen az aktuális társadat.
2021. júl. 1. 07:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség, hogy el kell fogadni. Semmit sem kell. A kell- muszáj szavak eleve egy ellenállást váltanak ki.
2021. júl. 1. 07:52
 4/9 anonim ***** válasza:

A beszélgetős terápia alig valami a mélylélektani terápiákhoz képest. A módosult tudatállapotban alkalmazott eljárások, és módszerek sokszorosan hatékonyabbak.

Ha kíváncsi vagy ezekre, nézd meg a YouTube-on az

- Út a nyugalomhoz, a lelki egészséghez

- Mire jó a hipnózis?

- Lelki bajok, megoldások

című sorozatokat

2021. júl. 1. 10:54
 5/9 A kérdező kommentje:

3mas, mi a megoldás, ha az összes próbált megoldás közül midegyik kudarcba fulladt? illetve állandó felügyeletet igényel

4es nem találok olyan szakembert aki ránézésre ne úgy tűnne, hogy teljesen más világból jöttünk?

2021. júl. 1. 12:09
 6/9 A kérdező kommentje:
mit érdemes ilyenkor tenni? illetve, ha van olyan aki szimpatikus lenne, az jó messze van
2021. júl. 1. 12:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mindig a terápia a megoldás. Ha pszichésen alapvetően rendben vagy, de elakadtál, akkor elég életvezetési tanácsadóhoz elmenni (végül is, ők is pszichológiát tanultak).

Mindezt úgy mondom, hogy jómagam 4 éve már teráp

2021. júl. 2. 05:51
 8/9 anonim ***** válasza:
*terápiára járok.
2021. júl. 2. 05:51
 9/9 anonim ***** válasza:
3mas vagyok. Kérlek írj egy példát könnyebb úgy megfelelő segítségítőt találni célirányosan.
2021. júl. 2. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!