Lehet hogy fél év Scippa szedés után kijöjjön rajtam bipoláris zavar, azon belül mániás szakasz?
"A mánia és hipománia tünetei közé a következők tartoznak: irritáltság, expanzivitás, emelkedett hangulat, eufória indok nélkül, emelkedett vagy túlzott önértékelés, nyugtalanság, jelentősen csökkent alvásigény, esetekben kritikátlan viselkedés, fokozott beszédkényszer, dekoncentráltság, rohanó gondolatok. Ezekből a tünetekből 4-5-nek legalább 7 napig kell fennállnia ahhoz, hogy azt mondhassuk, a beteg hipomániás vagy mániás epizódban szenved." ezt olvastam egy cikkben, hát jó része igaz rám. Eddig sose merült fel hogy bipoláris lennék, és igazából nem durva, de észrevettem magamon ezt.
Szóval lehetséges?
Ha igen, és elmondom a pszichiáteremnek, milyen gyógyszer változtatásokat fog majd csinálni szerintetek?
Most napi 10 mg Scippát szedek (+folyamatos terápia).
Bipolaris zavar II a diagnozisom. A tünetek közül egyik se volt nálam az elmúlt egy évben amióta rosszul vagyok.
Szerintem az az igazság hogy mindenki sötétbe tapogatózik.
Állítólag mindenkit bipolarisnak mondanak aki mentálisan szarul van.
Mindenesetre a legnagyobb kib@as ami egy emberrel es a környezetével történhet.
Nem csoda hogy sok esetben öngyilkossághoz vezet.
En mar nem bírom sokáig.
Azért hiszik vagy hisszük mert alattomos a betegség, es ilyen állapotba az ember mindent kipróbál.
En nem szedek gyógyszert mert leszedalt. Elkezdtem sportolni, kerteszkedni emberekkel találkozni. Így van mar hogy fél napra el is tudom felejteni van valami bajom. Olyankor nem faj semmin , de ha ágynak esek jönnek a rossz gondolatok es a testi bajok.
Meg kell tanulni figyelni magunkat , mitől jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!